The Dublin Legends verovert het CCXL

Folklegende verzorgt eerste concert in nieuw theater

Tekst: Marjolein de Jonge Foto's: Kelly Thans ,

The Dublin Legends, voorheen bekend als de Dubliners, mag dan een oude rot in het vak zijn, goed spelen kunnen de mannen nog steeds. Op 9 oktober speelt de band voor 700 man in het geheel uitverkochte CCXL theater in Vlissingen en is daarmee een van de eerste bands die in dit gloednieuwe theater mag spelen.

De band breekt het ijs met de aankondiging “We’ll play this song first and then we’ll play the othersen zet zo de toon voor de rest van de avond. Tussen de oude, bekende, Ierse folkliederen door maken de bandleden regelmatig grapjes in zowel het Nederlands als het Engels. Dit valt in goede aarde bij het publiek. De hele avond zingen, klappen en stampen de aanwezigen enthousiast mee.

Bekende liederen als ‘Whiskey In The Jar’, ‘Fields Of Athenry’ en ‘Spanish Lady’ passeren de revue. Snelle, vrolijke klassiekers worden afgewisseld met serieuzere, rustige songs en een aantal indrukwekkende banjosolo’s. De muzikanten dragen verschillende nummers op aan overleden leden van de Dubliners, waarop het publiek applaudisseert. The Dublin Legends sluit deze geweldige avond af met echte meezingers als ‘The Wild Rover’ en ‘Molly Malone’.

Daarna is het de beurt aan Woodworks. Deze verzorgt de afterparty in de foyer van het theater. Naast covers van de Dubliners speelt de band ook modernere songs en zorgt zo voor een energieke afsluiting van de avond.