Nicole Bianchet stopt de tijd in Robuust Nicole Bianchet stopt de tijd in Robuust

Kunstenares onder de indruk van eigen spel

, Dennis de Waard

Nicole Bianchet stopt de tijd in Robuust

Kunstenares onder de indruk van eigen spel

Dennis de Waard ,

Op de eerste donderdagavond van oktober opent espressobar Robuust voor het eerst haar deuren voor muziek in het kader van ‘Robuust nodig uit…’. Voor Nicole Bianchet de eer om de eerste editie af te trappen in een gezellig gevuld Robuust.

Bij binnenkomst hangt er al een relaxte sfeer in Robuust. De koffielucht komt je tegemoet, een lp draait zich een slag in de rondte. Omdat het publiek nog even op zich laat wachten, begint het optreden van Bianchet een kwartier later. Bianchet zelf praat ondertussen nog wat met haar publiek, maar wanneer het drukker in Robuust wordt, beklimt Bianchet haar podium: een pallet met daarop een ladder om op te zitten.

Bianchet geeft tijdens haar optreden toe dat ze als kind al enorm fan was van drama en kitsch. Vooral haar liefde voor drama is terug te vinden in haar muziek. Soms vrolijke drama, soms hartbrekende, eerlijke teksten. En het spel? Daar is Bianchet vaak zelf van onder de indruk. Na het spelen van een nummer komt er een tevreden “Oh!” vanaf: “Dit is lang geleden dat ik dit nummer foutloos heb gespeeld!”
 

Naast de geïmproviseerde setlist, het goede spel en de aanstekelijke vrolijkheid van Bianchet hangt er een soort magische sfeer in Robuust. Terwijl de liederen en de lucht buiten steeds donkerder worden, lijkt het of de tijd stil staat. Buiten lopen de mensen overal en nergens heen. Sommigen kijken door de grote voorruit naar het schouwspel dat zich binnen afspeelt en lopen weer door. De buurman die zijn hond uitlaat blijft even voor de voordeur staan en luistert mee. Binnen luistert iedereen, inclusief de eigenaar die er ook even voor gaat zitten.

Robuust beleeft een magische eerste editie van ‘Robuust nodigt uit…’. Een betere opener van het muzikale seizoen had er niet kunnen zijn. Voor de komende weken zijn er al een paar edities op de agenda gezet. Kijk voor meer info op de pagina van Robuust.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland