Vijf tips voor de Popronde

O.a. Tamarin Desert, Funky Organizers en My Blue Van gratis te bewonderen in Middelburg

redactie 3voor12 Zeeland ,

Met 22 acts op 17 verschillende locaties is de Popronde een hele puzzel. Om de keuze wat makkelijker te maken tippen wij vijf acts die zeker de moeite zijn om te gaan kijken.

Tamarin Desert 
Liefhebbers van de opkomende sixties psych rock kunnen hun hart ophalen met Tamarin Desert om 21:30 uur in Kaffee ’t Hof. Tamarin Desert maakt 60's georiënteerde psychpop/fuzzy rock à la Pauw, The Afterveins &  Tame Impala met hier en daar vettige riffs en groove die we kennen van Birth Of Joy. Verwacht veel feedback, lekkere baslijnen en een zweverige zang. Spannende psychedelica dus! Het is dan ook niet voor niets dat ze als voorprogramma van Pauw mogen spelen in onder andere de Effenaar. Dit kan zomaar de heimelijk verrassing van de Popronde worden.

Funky Organizers
Wie houdt van stevige funk met een groove waar je ‘u’ tegen zegt, moet zeker Funky Organizers gaan checken tijdens de Popronde Middelburg. Super strakke beats, hammond, sax; alle ingrediënten voor een swingende set. Funky Organizers brengt enkel eigen werk. Deze jonge band is sinds zijn start enorm gegroeid. Niet alleen zijn er twee bandleden bijgekomen, waaronder een zanger/rapper, ook brachten de muzikanten onlangs hun eerste cd uit: Powerstage – LIVE! Deze is opgenomen in Bibelot tijdens een live optreden, mét een gastoptreden van Hans Dulfer. Ze spelen 12 november a.s. om 22.00 uur in café Bardot. Komt dat zien en draag uw dansschoenen!

Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People
Rauwe in-your-face rock, dat brengen de heren van Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People. Tales, zoals ze ook genoemd mogen worden, pakt terug naar de alternatieve rock en grunge van de afgelopen twee decennia. Fans van Nirvana en Queens Of The Stone Age komen dus goed aan hun trekken in 't Schuttershof om 21.00 uur. 

All The King’s Daughters 
De zingende tweelingzusjes Nina en Laura Philips mogen niet klagen als het om media-aandacht gaat. Op tv ruimden Pauw, DWDD en Koffietijd al plaats in voor de harmonieuze stemmen en singer-songwriterklanken van dit duo. Muzikaal drijven de dochters van de Koning ergens tussen First Aid Kit en Brown Feather Sparrow. Denk dus aan mooie dromerige, beetje vage, popliedjes met een folk twist en veel gevoel voor mooie melodie. ‘Because I Wanted To’ is de titel van hun eerste ep. Dat moet wel goedkomen in Robuust!, om  19.30 uur.

My Blue Van
Duistere, donkere bluesrock. Het Utrechtse My Blue Van wist met zijn sound eerder nog de Grote Prijs van Nederland te winnen en presenteerde begin dit jaar zijn tweede album 'Hush'. De zang oogt naar de rauwe stem van Soundgarden. Een bluesrocktrio om niet te missen in 't Schuttershof om 22.30 uur.