Pink Moon Babies; Japanse rock'a'billy met een knipoog

Support van Betty's Doghouse in ’t Beest

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse ,

Het concertseizoen in podium 't Beest is alweer bijna ten einde, er is nog maar een week te gaan voor de zomerstop. Maar niet voordat Pink Moon Babies op het podium hebben gestaan. Afgelopen zaterdag trad het Japanse trio op met Betty's Doghouse als voorprogramma. Een avondje rock'a'billy brengt ons even terug naar de fifties.

Betty's Doghouse is de support van deze avond. De heren van dit rock'a'billy trio uit Vlissingen spelen vol enthousiasme voor nog de ietwat kale zaal. Ze coveren bekende nummers, van onder andere Johnny Cash, in eigen rock'a'billy stijl. Het publiek moet nog even warmdraaien, maar al snel gaan de voeten van de vloer. Leuke songkeuze, vlotte set. Af en toe een strakke gitaarsolo tussendoor en een goeie backing van de drummer geven mooie afwisseling en een vol geluid.
 
Aanstekelijk enthousiasme
Drie Japanse schoonheden vormen samen Pink Moon Babies. Ze staan, alledrie gekleed in eenzelfde outfit, op het podium te stralen. Ze hebben duidelijk ontzettend veel plezier in hun optreden. Ze spelen bekende covers, zoals 'C'mon Everybody' en 'Jailhouse Rock'. Of het muzikaal sterk is, valt te betwijfelen. De dames weten zeker hun instrumenten te bespelen, maar het heeft een beetje het niveau van houthakken. Niet vals of slecht, maar vrij vlak en veel van hetzelfde. De teksten worden in half Japans/Engels gezongen, alleen de refreinen of songtitels zijn duidelijk verstaanbaar Engels. Maar omdat ze bekende covers spelen, herkennen de aanwezigen wel precies wat ze spelen. En het enthousiasme van de Pink Moon Babies, met hun aandoenlijke, giechelige aankondigingen en hun smiles van oor tot oor, geeft het geheel een prachtige glans. Dat werkt aanstekelijk op de bezoekers. En dat is dan ook hun succes. Ze reizen immers de hele wereld af en worden regelmatig in Europa geboekt. De zaal zingt en danst het hele optreden mee. Deze meiden rocken podium 't Beest.
Partymentaliteit
Hoewel het optreden geen muzikaal hoogstandje is, brengt Pink Moon Babies met hun partymentaliteit wel de juiste sfeer. De dames pakken het publiek in met hun stoere en toch ook schattige uitstraling. Dit trio heeft girlpower en staat garant voor een feestje!