KP15: Touwtje springen met The Afterveins

Sportief begin Klomppop 2015

Tekst: Andre Joosse Foto: Ben Willemsen ,

Ze stonden al een paar keer eerder in onze provincie, de Rotterdammers van The Afterveins. Hun eerste optreden was in het Zierikzeese Brogum, waar ze een verpletterende indruk achter lieten. Ze waren headliner op het feestje van ons vijfjarig bestaan waar ze stomdronken hun kunnen niet waarmaakte. Wat wordt het vandaag?

De omstandigheden zijn niet ideaal, ze zijn opener vandaag op Mainstage en de tent is nog maar matig gevuld. Maar de band heeft schijt aan alles en gaat volle bak los. Hun recht-voor-je-raap psychedelische gitaarrock wordt goed opgepakt door het publiek en al snel blijkt dat het een optreden met het label 'OK' gaat worden.
 
The Afterveins is een band die durft spanning op te bouwen in optredens, als ze op dreef zijn sleuren je ze mee hun set is en laten ze je niet meer los. Vandaag is zo'n optreden. 
Middenin een nummer besluit gitarist Xander van Dijck de tent te gaan verkennen. In zijn handen een snoer wat blijkbaar, waarom ook niet, als springtouw gebruikt wordt. Terwijl de rest van de band doorspeelt, wordt er in de tent druk gesprongen onder leiding van Van Dijck.
 
Na het speelkwartier klimt de gitarist weer het podium op waar het optreden op niveau wordt afgesloten. Klomppop 2015 is aan!