KP15: De juiste flow van PHOS

Sterk optreden van Zeeuwse Eveline Vroonland

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse ,

Eveline Vroonland veranderde onlangs haar artiestennaam in PHOS, wat Grieks is voor ‘licht’. PHOS komt van oorsprong van Zeeuwse gronden, Heinkenszand om precies te zijn. Momenteel verblijft ze voornamelijk in Utrecht, waar ze aan haar muziek werkt. In 2014 bracht ze haar ep ‘The Jump’ uit en sindsdien gaat ze als een speer.

Samen met producer/rapper Skiggy Rapz heeft PHOS aan haar laatste album ‘Never Absolute’ gewerkt, waarop ze zelf ook veel beats en sounds heeft geproduceerd. Ze heeft met dit album ook een nieuw genre in het leven geroepen, dat ze Dream-'n-Bass noemt.
 
PHOS is een opvallende band tussen alle rockers en metalbands. Het was de vraag of ze zou 'overleven' tussen al het geweld, maar ze steelt de show en ieders aandacht. Ze speelt voornamelijk nummers van haar laatste album 'Never Absolute'. De term Dream-'n-Bass is perfect gevonden; het swingt van alle kanten en de dynamiek is heel sterk. En toch blijft de dromerige flow bewaard. Ze werkt met een drummer, toetsenist/gitarist en rapper Skiggy Rapz met een loopstation. Skiggy Rapz rapt ook de track 'Passing the Green'. De combinatie van voorgeprogrammeerde loops en live begeleiding is erg sterk. Het komt niet gekunsteld over. Ondanks alle aandacht ben het grote succes dat ze nu doormaakt, is PHOS allesbehalve naast haar schoenen gaan lopen. Een fantastisch optreden, sterk qua talent, muzikaliteit en uitstraling.