Vijf tips voor Klomppop 2015

Deze acts mag je niet missen

redactie 3voor12 Zeeland ,

14 mei, hemelvaartsdag, is Ovezande weer toneel voor Klomppop. Verdeeld over drie podia is er voor iedereen wat te genieten. Wij tipten de vijf acts waar wij zelf het meeste naar uitkijken.

Compact Disk Dummies: Synths en gitaren
Dance-punkrockoffensief van slechts twee Belgen. Wonnen de beroemde Humo’s Rockrally in 2012 en beginnen in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen. De ep ‘Mess With Us’ laat met het gelijknamige nummer en het straffe ‘The Reeling’ ook een vleugje new wave horen. Dus, kruip uit die Loco Loco-tent, trek je meest kapotte dansschoenen aan, eet bij de Lara Dönertent nog een broodje energie en begeef je om 22:30 uur naar de Spectratent. Laat de synths en gitaren je omver blazen, geef je over aan dit duo, deze twee doen de rest.
The Afterveins: Rotterdams-Zeeuws rockavontuur
Met een gloednieuw album genaamd 'Showers' hebben deze drie (waarvan één oorspronkelijk uit Zeeland) Rotterdammers onlangs hun tour door Nederland afgetrapt. The Afterveins stond met zijn eerste plaat al op verschillende grote festivals in Nederland en tourde o.a. door Frankrijk, Duitsland en Polen. Afgelopen januari was deze psychedelische rockband met een tintje new wave zelfs ook op Noorderslag te bewonderen. Als je zin hebt in een lekker gemengd potje 60's psychedelica, folk en new wave, dan mag je deze band zeker niet missen. Om 14.00 uur openen ze de mainstage.
Maask: a-capella beats
Wie heeft er instrumenten nodig als je stem ook muziek kan maken? Maask heeft beatboxen verheven tot kunst en zal met zijn stem, de nodige vervormers en een loopmachine een vrolijk feestje bouwen in de Oales Loco tent van Klomppop. Maask speelt om 19.00 uur in de Oales Loco tent.

Raketkanon: een bak energie
Een explosief gezelschap uit Gent. Raketkanon heeft met de tweede plaat RKTNN #2 een overvolle touragenda en doet ook Ovezande aan. De tent van Spectra Stage zal ongetwijfeld weer gaan trillen, net zoals bij Psycho ’44 vorig jaar. Deze band geeft en neemt veel energie. Verwacht moshpits en stagedives en keiharde, goed in elkaar grijpende, meeslepende muziek met vervormde gitaar, toetsen en een charismatische frontman. En een bak energie, dus meedoen maakt het leuker. Check de recente video voor ‘Ibrahim’ maar eens, met live beelden van de afgelopen jaren.

Birth of Joy: scheurend en opzwepend
De kenners hoeven dit stuk niet meer te lezen, die weten dit al: Een flinke bak psychedelische retrorock die zijn weerga niet kent. Birth of Joy staat bekent om zijn zeer energieke optredens. Een heerlijke, scheurende orgel, vette drums en opzwepende gitaren is wat je kan verwachten bij deze band. Met invloeden van The Doors en Pink Floyd vermengd met een moderne groove sound staat BoJ garant voor een intense show die door de bluesy sound ook nog eens erg dansbaar is. In Nederland blijft de bekendheid een beetje steken. De roots van Birth of Joy liggen op de Herman Brood Academie, waarna de band eigenlijk direct uitvloog naar het buitenland met veel succes. Dus grijp je kans en ga ze zien!