Typhoon is nog steeds ‘Koning, keizer en motherfucking admiraal’ van het International Jazzfestival

Guillaume Perret & The Electric Epic gooit jazz en hardrock in de mix

Tekst: Joris van Moort Foto's: Laurien de Feijter ,

Het International Jazzfestival loopt vandaag, op maandag, ten einde. Dat gebeurt met twee bands uit binnen- en buitenland op het programma die wel van wanten weten. Typhoon brengt zijn zomerse vibes over op het publiek en Guillaume Perret & The Electric Epic gooit diverse stijlen in de mix.

De soul- en jazzfanaten komen op tweede Pinksterdag voor de laatste dag  aan hun muzikale trekken op het Abdijplein in Middelburg. Het is nog rustig en er waait een frisse wind als de Franse band Guillaume Perret & The Electric Epic begint met spelen. Het publiek luistert vanaf zijn stoel naar de jazzklanken van saxofonist Guillaume Perret, die zeer vakkundig uitgevoerde solo’s neerzet. Zijn band, The Electric Epic, maakt het met gitaarwerk en drums compleet. Tussen de jazzklanken door vloeit een stuk hardrock in de set. De ritmes veranderen, al gaat het saxofoonspel op dezelfde manier verder als eerder. Een verrassende combinatie. 

Tussen de twee acts door kon je genieten op het Radio 6-podium van de soul- en jazzsound van dj Sandstorm met wederom een samenwerking van saxofonist Arie Kuit. Samen met zangeres Eleonora stonden ze vrijdagavond samen in Desafinado, wat goed uitpakte. Eleonora had vandaag de taak het festival aan elkaar te praten. 

De stoelen maken plaats voor staanplaatsen, de wolken maken plaats voor de zon. Typhoon, ook wel bekend als Glenn de Randamie, is samen met zijn titanenband naar Middelburg afgereisd om zijn zomerse vibes vol goede energie over te brengen aan het Zeeuwse publiek. Bekende nummers als ‘Surfen’ en ‘Ijswater’ komen al vroeg in de set voorbij.

Het succes van debuutalbum ‘Lobi Da Basi’ heeft ook zijn voor- en nadelen. Met een vorige week ontvangen gouden plaat op zak, optredens op vele festivals en een clubtour, gaat ‘Lobi Da Basi’ erg goed. Het album gaat vooral over liefde. In een persoonlijk verhaal laat Typhoon weten dat hij met zijn succes, zijn relatie verloor. In zijn teksten komt dit ook terug in onder andere zijn huidige single ‘Liefste’, die hij en zijn titanenband met grootse passie spelen. De vibe is goed, het publiek (dat gemiddeld jonger is qua leeftijd dan bij de Franse band) danst en slurpt als het ware de uitgestoten energie van Typhoon op. Als afsluiter gaf de band én het publiek nog één keer alles en perste alle energie eruit voor het nummer ‘Zandloper’. En zo eindigt het Jazzfestival van Middelburg.