The Venues presenteert eerste ep

“We willen spelen, spelen en nog eens spelen”

Joyce de Nijs ,

Zeeland is een jonge Britrockband rijker; The Venues. Bestaande uit Tim Gorter op zang/gitaar, Julius Meijer op drums, Bas Boone op bas/backing en Redmar Hiemstra op gitaar. Over een paar weken presenteert de band zijn debuut ep. Reden genoeg voor 3voor12 Zeeland om een praatje met deze mannen te maken.

The Venues bestaat uit bandleden afkomstig uit verschillende bands: Bente Alice en Dan Musk. Via een digitaal prikbord kwamen de mannen in 2010 bij elkaar. Dat hun stijl Britpop/-rock  zou worden, stond al meteen vast; daar zijn alle vier de heren groot fan van. Hun geluid komt volgens de band zelf het dichtst in de buurt van Oasis, The Jam, The Verve of Blur. Het liefst maken ze eigenlijk geen vergelijking, omdat ze hun eigen stijl willen vormen. Gorter en Meijer halen hun inspiratie vooral uit muziek, gebeurtenissen, concerten en festivals, vertellen ze. Hiemstra probeert zoveel mogelijk inspiratie uit gesprekken met anderen en levenservaringen te halen, omdat hij vindt dat andere muziek zijn eigenheid zou kunnen aantasten. Hun bandnaam, The Venues, is door  Gorter bedacht. Hij kwam op het idee doordat ze in hun begin veel nummers over verschillende plaatsen speelden. 
 

Leven voor en van de muziek

Alle vier de bandleden maken sinds hun vroege puberteit muziek en hebben op de basis na alles zelf geleerd. De meeste songs worden door Gorter gecomponeerd, maar ook Hiemstra en Boone schrijven regelmatig melodieën. Er zit niet noodzakelijk een speciale boodschap in de nummers. Muziek maken is voor The Venues vooral ontspanning en een uitlaatklep. Ze hebben allen werk of een studie naast de band, maar als de kans zich voor zou doen om fulltime muziek te maken, zouden ze die zeker pakken. “Met beide handen”, roepen ze alle vier. Kunnen leven van hun muziek is een droom waar hard aan wordt gewerkt.

Spelen, spelen en nog eens spelen

Sinds kort ligt hun eerste ep op de planken, waar ze samen een maand of vier aan hebben gewerkt. Het album bestaat uit vier nummers en is analoog opgenomen door Avalanche Studios. De opnamen verliepen voorspoedig en volgens planning. De keuze van de nummers die uiteindelijk op de ep zouden komen, was lastig, omdat ze een set van ruim een uur hebben en slechts vier nummers konden kiezen. De uiteindelijke songkeuze was wel unaniem en ze zijn enorm trots op het eindresultaat. Hun ambitie voor de komende tijd? “Spelen, spelen en nog eens spelen!”
 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar The Venues, 30 mei aanstaande presenteert de band zijn ep in De Spot te Middelburg.