Dansen met bananen en aardbeien in de Spot Dansen met bananen en aardbeien in de Spot

Eerste editie van het Vruchtvleesfeest

, Tekst: Amanda Sturm Foto's: Joris van Moort

Dansen met bananen en aardbeien in de Spot

Eerste editie van het Vruchtvleesfeest

Tekst: Amanda Sturm Foto's: Joris van Moort ,

Artiesten gekleed in aardbeien- en bananenpakken, punch, ballonnen en foute muziek: alle ingrediënten voor de eerste editie van het Vruchtvleesfeest. Het podium van De Spot is deze avond voor Aardbei Macht Frei, Dicks With Guns en Krause.

Het Vruchtvleesfeest is een initiatief van Aardbei Macht Frei, die in het dagelijkse leven ook wel Sarah Oranje wordt genoemd. Ze trapt de avond af met haar set vol dansbare, fruitige en een tikkeltje foute nummers. De avond is nog jong en slechts een tiental mensen vullen de zaal van De Spot. Wel hebben ze al zeker zin in een dansje. In haar aardbeienpak draait Aardbei Macht Frei liedjes van onder andere Nicki Minaj, Iggi Azalea en Miley Cyrus.

Aardbei Macht Frei maakt al snel plaats voor het duo Dicks With Guns, die je misschien kent van Kids With Guns. Dat duo bestaat niet meer, maar onder de nieuwe naam verschijnen de heren in een banaan- en aardbeipak op het podium. Hiphop, rock, electro en pop komen voorbij, waarbij de heren soms het podium afspringen om met het publiek mee te dansen. Ondertussen vermaakt het publiek zich ook met ballonnen die de lucht in worden geslagen.
 

Ik wil een pony

De set wordt even onderbroken voor Krause, een dame in een strak zwart pakje waarop eurotekens, smileys en kruizen afgebeeld zijn. Het is tijd voor een half uurtje electropop. In tegenstelling tot de andere twee artiesten is deze set live en zingt Krause haar eigen nummers. Afsluitend zingt ze de hit ‘I Want A Pony’, die met een hoge, schreeuwerige stem zoals een kind dat zou doen wordt gezongen. Krause kreeg inspiratie voor dit nummer doordat ze graag als jong meisje een pony wilde. De vraag van de avond is of ze ooit die pony nog heeft gekregen.

Gratis punch en snoepjes

Om in de stijl te blijven van het Vruchtvleesfeest, deelt het barpersoneel gratis punch uit aan de aanwezigen. Meer mensen zijn op De Spot afgekomen, want het is al wat drukker in de zaal. Er blijft zeker genoeg ruimte over om te dansen, want daar is het Vruchtvleesfeest voor bedoeld. Wie om zich heen kijkt, ziet dat  eigenlijk niemand stilstaat. Op het podium deelt Aardbei Macht Frui snoepjes uit en strooit ze ook op de grond. Dicks With Guns bepaalt de muziek waarbij Krause zorgt voor de entertainment.

Het Vruchtvleesfeest is fruitig, jong, leuk en nieuw. Middelburg weet nog niet zo goed wat dit concept inhoudt en durft nog niet echt massaal op het feest af te komen. Het Vruchtvleesfeest laat zien dat het mogelijk is om een goed feestje te bouwen met foute muziek, ballonnen en een aardbeienpak. Op naar de tweede editie.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland