Terug naar de 70's met Steeler Terug naar de 70's met Steeler

Een tributeband op niveau

, Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Mayee Riemens

Terug naar de 70's met Steeler

Een tributeband op niveau

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Mayee Riemens ,

De Led Zeppelin tributeband Steeler heeft ervoor gekozen het live album "The Way The West Was Won" te spelen. Zijn uitvoering van dit album is echter niet het enige dat het publiek van De Pit vanavond meekrijgt. Steeler heeft namelijk niet alleen muziek meegenomen naar Terneuzen. De 4-koppige band speelt niet alleen covers op hoog niveau, maar zorgt met veel nauwkeurigheid voor een extra dimensie; de ervaring. De mannen zetten vanavond een performance neer waar Jimmy Page himself blij mee zal zijn; met groot respect voor de muziek zoals die bedoeld is.

Qua muziek weten we wat ons te wachten staat. Voor de echte Led Zeppelinfans ligt de lat dan ook hoog. Het verschil in niveau kan erg variëren onder tributebands, maar Steeler steekt er met kop en schouders bovenuit. Zonder dat de band één noot gespeeld heeft, is duidelijk dat de band een ontzettend scherp oog voor detail heeft. Wierrook op het podium zorgt voor een instant 70's gevoel. Zelfs de setlist is opgemaakt in die typische Led Zeppelinstijl. Maar het zijn de bandleden die het helemaal afmaken: ze zijn compleet in hun rol gekropen. Zelfs hun kleding is afgestemd op die van Led Zeppelin, compleet met bakkebaarden en plateauzolen.

De band begint met het nummer ‘Dazed & Confused’ en speelt onder andere de grote hits als ‘Celebration Day’, ‘Whole Lotta Love’ en ‘Kashmir’. Ook een akoestische set en wat nummers die niet per se bekend zijn bij het grote publiek worden ten gehore gebracht. Ieder individueel bandlid, en dan met name gitarist en oprichter Luca Giordano, gaat zo op in de muziek dat het voor een perfecte samensmelting zorgt. Het stemgeluid van Led Zeppelins eigen Robert Plant is moeilijk te evenaren, maar zanger Marijn Geluk komt erg dichtbij. Daarnaast is de visuele gelijkenis tussen de twee erg sprekend.

De echte Led Zeppelinfans zijn vanavond aanwezig. De mensen die iets minder fan zijn, maar gewoon een goed optreden willen meepakken, hebben met Steeler ook een goede avond. Toch is het publiek wat timide en dat is jammer. De leeftijd ligt vanavond iets hoger en dit zou het enthousiasme wat kunnen beïnvloeden.
 

Steeler is een uitstekend alternatief voor de Led Zeppelinliefhebbers van Nederland en België. Zelfs Jimmy Page heeft zich na het zien van hun live DVD positief over de band uitgesproken. "Wow! These guys keep the Led Zeppelin flame burning in the best possible way." Vele Led Zeppelinfans zullen het met hem eens zijn. Steeler staat niet op het podium om wat covers te spelen; Steeler staat op het podium om het publiek mee terug te nemen naar de jaren 70. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland