Shirma Rouse & Friends: Een spetterend optreden Shirma Rouse & Friends: Een spetterend optreden

Het uitverkochte Porgy & Bess swingt vanavond

, Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Joris van Moort

Shirma Rouse & Friends: Een spetterend optreden

Het uitverkochte Porgy & Bess swingt vanavond

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Joris van Moort ,

Shirma Rouse & Friends spelen vanavond in het legendarische jazzcafé Porgy & Bess en zetten een krachtige en swingende performance op niveau neer. De zangeres is onder andere bekend van haar deelname aan The Voice of Holland en haar optredens bij De Wereld Draait Door. Dit jaar bracht ze een nieuw soloalbum uit genaamd ‘Shout It Out Loud’, een album waar onder andere Alain Clark aan meeschreef. Vanavond staat ze er niet alleen voor: haar 7-koppige band staat haar bij.

Het optreden van vanavond is uitverkocht en het publiek is erg gevarieerd. Jong en oud is aanwezig en staan nogal terughoudend te luisteren naar het openingsnummer van de avond; ‘RESPECT’ van Aretha Franklin. Na de eerste paar nummers heeft Rouse een paar mededelingen. Mededeling één: er mag/moet gedanst worden. Mededeling twee: enthousiasme mag/moet gedeeld worden. Als het energieniveau in de zaal niet op niveau is, begint ze gewoon opnieuw. "Dit kan beter mensen, ik wil jullie hóren!" Niet iedereen komt hiermee weg, maar haar vrolijke persoonlijkheid en haar toegewijde interacties met het publiek zorgen voor een opgewarmde zaal. Wanneer later op de avond het volgende Franklin nummer ‘Sing’ wordt gespeeld, juicht, zingt, en danst de hele zaal mee. Niemand staat stil wanneer ze tegen het einde van haar set ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson ft. Bruno Mars zingt en een pittige eigen versie van The Rolling Stone's ‘Satisfaction’ neerzet. 

Wie tussen de regels doorleest, merkt dat het overkoepelende thema vanavond 'de sterke vrouw' is. De eigen nummers van Shirma Rouse zijn erg persoonlijk, maar ook heel krachtig. Enkele bijzondere nummers krijgen een introductie, zoals het nummer ‘Grandma’s Hands’, dat over haar jeugd en de rol die haar oma's daarin spelen gaat. Een nummer dat niet meer nodig heeft dan Rouses stem en het verhaal erachter. Het is de uitschieter van de avond en weet menig mens te raken. Een ander terugkerend thema is uiteraard de liefde in alle soorten en maten. Romantische liefde, maar ook familiare liefde.

Rouse eindigt haar ruim twee uur durende set met haar single ‘Till It’s Done’. Een gevoelig nummer over de angst om hulp te durven vragen. Ze bedankt daarmee iedereen die heeft geholpen met het medemogelijk maken van haar album, dat tot stand is gekomen via een crowdfundactie. Ze bedankt ook haar eigen crew en band, maar ook het personeel van Porgy & Bess. Goed dat ze toch hulp heeft gevraagd, anders was het mooie album ‘Shout It Out Loud’ er misschien nooit gekomen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland