Nicole Bianchet geeft huiskamerconcert in De Spot Nicole Bianchet geeft huiskamerconcert in De Spot

Albumpresentie van Bianchet’s Milky Stroboscope

, Tekst: Amanda Sturm Foto's: Joris van Moort

Nicole Bianchet geeft huiskamerconcert in De Spot

Albumpresentie van Bianchet’s Milky Stroboscope

Tekst: Amanda Sturm Foto's: Joris van Moort ,

In een intieme setting brengt Nicole Bianchet in De Spot in Middelburg haar nieuwe album Milky Stroboscope ten gehore. Vanavond deelt ze samen met Joep Pelt, Ken Stringfellow en Jaimy Quite het podium. Het is een avond vol prachtige nummers met de sfeer van een huiskamerconcert.

Voor het normale podium hangt een groot gordijn. Daarvoor is een wat kleiner podium met instrumenten en microfoons geplaatst. Tapijten, tafels met stoelen en kaarsen creëren een intieme setting. Joep Pelt, slechts bewapend met een gitaar, is klaar om de avond af te trappen met zijn bluesballads. Tijdens het zingen van liedjes van onder andere zijn meest recente album ‘Show Me The Way’ is het muisstil.  Hij vraagt Jaimy Quite en Ken Stringfellow op het podium om samen twee nummers te zingen. De set eindigt met een cover van Eric Clapton’s ‘After Midnight’.

Zingen zonder microfoon

Ken Stringfellow betreedt hierna het podium. In de jaren negentig trad hij op met zijn band The Posies, werkte samen met R.E.M., Carice van Houten en onze Zeeuwse Eva Auad. Vanavond staat hij in De Spot. Zichzelf begeleidend met wisselend gitaar of piano zingt hij zijn nummers. Eerst nog wat voorzichtig, maar hij lijkt zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Vaak zingt hij niet in de microfoon. Zijn stemgeluid is prima te horen omdat het opnieuw muisstil is in de zaal. Aan het einde van de set zingt hij samen met Auad de ballad ‘Doens’t It Remind You Of Something’.

Het publiek komt voor de presentatie van Nicole Bianchet’s tweede album Milky Stroboscope. Voordat Bianchet begint met zingen, vertelt ze dat ze net die middag de opnames van het derde album heeft afgerond. Bianchet begint haar set met twee akoestische nummers. Daarna ondersteunen Jaimy Quite op drum en Ken Stringfollow op gitaar haar bij de liedjes. 
 

Rommelige set, enthousiast publiek

Tussen de nummers door vertelt Bianchet over haar leven, hoe ze aan inspiratie voor nummers is gekomen en over het nieuwe album. Tijdens het praten komt ze wat zenuwachtig en onzeker over, maar wanneer ze zingt is daar niets van te zien. Bianchet gaat helemaal op in haar liedjes. De set verloopt wat rommelig doordat Bianchet niet de setlist volgt, maar ter plekke kiest welk nummer ze wil spelen. Niemand lijkt dit erg te vinden. Het publiek geniet en applaudisseert uitbundig na elk nummer.
 
De sound van Bianchet is uniek, omdat ze met een diepe stem zingt. In combinatie met de drums klinkt haar muziek heel dromerig en duister. Live komen de liedjes goed tot hun recht in vergelijking met de cd. Waar op het album de songteksten soms wat slecht te verstaan zijn, zijn ze live prima te verstaan. Bianchet en het publiek genieten duidelijk van het huiskamerconcert.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland