Gingerpig rockt de jaren 70 voorbij in ‘t Beest Gingerpig rockt de jaren 70 voorbij in ‘t Beest

My Baby doet een gooi, maar het publiek is niet te vangen

, Joris van Moort

Gingerpig rockt de jaren 70 voorbij in ‘t Beest

My Baby doet een gooi, maar het publiek is niet te vangen

Joris van Moort ,

Deze avond staat volgepland met rockmuziek in combinatie met funk en blues.
Gingerpig en My Baby hebben in de afgelopen weken nieuw werk gepresenteerd aan het thuispubliek en presenteert dat vanavond aan het Goese publiek in podium ’t Beest.

Podium ’t Beest is vanavond redelijk gevuld voor een avondje rockmuziek en Gingerpig opent de avond. De uit Goes afkomstige frontman Boudewijn Bonebakker geeft samen met zijn twee andere bandleden een mix van oud en nieuw werk. Het herkenbare jaren 70-geluid is ook op het net uitgebrachte derde album ‘Ghost On The Highway’ goed te horen en smaakt naar meer. De set zit goed in elkaar, al ontbreekt het aan wat actie op de bühne, waardoor het allemaal wat stijfjes overkomt. Instrumentaal is de band zeer sterk en voor de gitaarsolo’s ruimt de band extra tijd in, en dat pakt goed uit.

De programmeur was in z’n sas bij het boeken van de tweede band van de avond en had duidelijk zin in ‘wat anders’ en iets verfrissends.  My Baby is een Nederlands/Nieuw-Zeelands trio dat aan de eisen van de programmeur voldeed. My Baby laat een mix horen van blues in combinatie met dance, wat voor verfrissend en onverwacht geluid zorgt. Het optreden bevat voornamelijk visuals uit een beamer en laat zo nu en dan een spot op zich schijnen. Met de combinatie van blues en dance wordt er nog flink wat melancholie aan de nummers toegevoegd, door middel van een zelfgebouwd snaarinstrument. Zo komen de nummers puur tot zijn recht zonder de nodige effecten en samples. Maar: het mag allemaal niet baten. Het lijkt erop dat het publiek minder enthousiast is over de band. Het rumoerige geluid van het publiek wordt harder naarmate het optreden van de band vordert. Langzaam maar zeker krijgt My Baby een mager handjevol mensen aan het dansen.

Kortom: My Baby is hard op weg zijn verfrissende geluid aan de man te brengen en krijgt met behulp van Seasick Steve een grotere internationale bekendheid. Het publiek van podium ’t Beest vanavond lijkt er echter nog niet helemaal klaar voor te zijn. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland