VR15: De wilde jonge honden van My Dog Is Radioactive

Leuvens trio laat explosieve indruk achter

Tekst: Laurien de Feijter Foto's: Kelly Thans ,

De drie muzikanten én broertjes: Mats Mulier, Jasper Mulier en Vincent Mulier vormen de veelbelovende band My Dog Is Radioactive. Met hun energieke poppunkrock met invloeden van Blink 182 en Green day wonnen ze de VESTROCKRALLY 2015, door deze winst hebben ze hun plaatsje op Vestrock bemachtigd en opent dit Leuvense Trio de Zeelandstage vandaag.

Het hoofdpodium openen is voor niemand een makkelijk taakje en met het geringe aantal mensen blijkt de frontman het er nog aardig goed vanaf te brengen. Verbaasd staan sommige mensen te kijken hoever deze drie broertjes het op muzikaal vlak schoppen op zo’n jonge leeftijd. Liedjes als ‘Stuck in a box’ en ‘Last chance’ zijn te horen, de liedjes zijn catchy en zitten goed in elkaar. Bewegend en vol overgave brengen ze de energieke muziek over en als je om je heen kijkt zie je dat steeds meer mensen bij de kleine groep bewonderaars zijn aangesloten.
 
De drie jonge bandleden maken volwassen punkrock en potentie is er zeker. De nummers zijn strak en soms wat van hetzelfde. Wat meer podiumervaring zal hun optredens enigszins kunnen verbeteren, maar buiten dat smaakt de band naar meer en wie weet zien we deze band ooit eens terug als headliner op het podium van Het Depot in hun thuisstadje Leuven.