Reptilians wil stap vooruit Reptilians wil stap vooruit

Punkformatie houdt crowdfundingactie voor nieuwe ep

, Gijs Kamphuis

Reptilians wil stap vooruit

Punkformatie houdt crowdfundingactie voor nieuwe ep

Gijs Kamphuis ,

Dat poppunkformatie Reptilians uit Eindhoven onze aandacht heeft is niet zo gek. De frontman van deze groep is namelijk Sauro Locchi uit Terneuzen. Al is hij vaak in het Brabantse land te vinden, hij doet nog altijd veel voor de muziek in zijn geboortestad en regio. Nu vraagt de sympathieke zanger iets terug, namelijk: geld. Hij is samen met zijn bandmaten een crowdfundingactie gestart om een nieuwe ep op te kunnen op nemen en om de act écht op de muzikale kaart te zetten.

“We noemen de hele operatie het liefst Reptilians 2.0 ”, lacht Locchi terwijl hij rustig achterover in het zonnetje zit. “Straks moet ik nog lesgeven, maar nu neem ik het er even van”, vertelt hij monter. Het vak van leraar is parttime, de rest van de tijd steekt de zanger in zijn band. Een baan van veertig uur zou dat proces alleen maar in de weg zitten en vertragen. Alle bandleden werken deeltijd om zo veel mogelijk uren over te houden voor hun passie.
Maar om muzikaal echt iets te bereiken is geld nodig en dat vraagt het viertal nu van het publiek. “We gaan met het geld dat we ophalen zeven nummers opnemen, er komt een single en een videoclip, wat merchandise en er wordt een zeer gelimiteerde akoestische cd opgenomen, die alleen voor donateurs te krijgen zal zijn”, legt Locchi uit. Het geld is dus echt bedoeld om de band vooruit te helpen. Optredens werven, eventueel een platenmaatschappij strikken, kortom: naam maken in het wereldje. Naast de bovengenoemde artikelen zijn er ook muzieklessen ‘te koop’. De gulle gevers zijn verzekerd van een mooie tegenprestatie, denkt de muzikant.  
 
Bassist
Het opzetten van de collecte is begonnen dankzij het vernieuwde zelfvertrouwen, vertelt de Zeeuws-Vlaming. Dat vertrouwen is mede gegroeid door een nieuw bandlid. “We hebben sinds februari Timmy Steenstra Toussaint als nieuwe bassist. Zijn inbreng is zo goed en nuttig dat we op muzikaal gebied echt grote stappen vooruit hebben kunnen maken. Toen hij bij de band kwam, keek hij met een frisse blik naar de nieuwe nummers. Daardoor zijn we er weer aan gaan werken, waardoor ze nog beter zijn geworden.”  Het viertal denkt er nu echt klaar voor te zijn. Ondanks dat nog niet al het benodigde geld binnen is, zal dit weekend wel de opnamelocatie worden betrokken. Plaats van handeling: Buildadyke Studio van Tim van Doorn in Antwerpen. “Timmy en onze drummer Tommy van Bijsterveldt kwamen los van elkaar met het idee om daar te gaan opnemen. Eén belletje later was het geregeld. Van Doorn is erg enthousiast.” Om geen kostbare studiotijd te verliezen heeft de band de afgelopen tijd vooral besteed aan het fine-tunen van de nummers. “Alles is uitgeschreven en tot in den treure herhaalt. We hebben thuis proefopnames gemaakt, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Wij zijn er klaar voor!”
 
Eindhoven

Om de inzamelingsactie kracht bij te zetten deed Reptilians afgelopen zaterdag Terneuzen aan. Met ’s middags een unplugged show in Luwac en ’s avonds versterkt in Den Engel. Dankzij Locchi lijkt de band in Zeeuws-Vlaanderen populairder dan in Eindhoven. “In Brabant is er meer concurrentie, dus moeten we harder werken om op te vallen.”
Om boven het maaiveld uit te willen steken wil de act geen gekke dingen doen. “We vallen op door te zijn wie we zijn. Dat klinkt een beetje vaag misschien, maar een Reptilians-show moet zo zijn dat er over nagepraat wordt. Goed, snel, hard en met veel energie." De melodieuze punkband lijkt ook op niemand vindt de zanger. "We willen echt een eigen gezicht laten zien." Hij weet dat het de weg van de meeste weerstand is, maar is er zeker van dat het op termijn de beste route is voor zijn band.

Twee weken
De fundingactie loopt nog ongeveer 14 dagen. Met de shows in Terneuzen meegerekend zitten de punkers nu op zestig procent van het bedrag dat ze willen ophalen. Met nog twee weken collecteren voor de boeg zou het streefbedrag dus gehaald kunnen worden. Omdat Reptilians een Brabantse band is, krijgen ze ook subsidie van het BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur). “Dat is echt te gek! We zijn halverwege maar da’s nog niet ver genoeg natuurlijk. Kijk, we hebben de afspraak met de studio dat als we het bedrag niet halen, we de studio geven wat we hebben opgehaald, maar dat wil je natuurlijk niet. Daarom hoop ik dat we het halen, dan kunnen al onze plannen doorgaan en hoeven we geen concessies te doen. Daarom: steun ons mensen!”
 

Wil je Reptilians steunen? 
Kijk op: https://voordekunst.nl/projecten/3450-reptilians-2e-ep

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland