Zondagmiddag 25 januari was het weer tijd voor Jazz Mash in podium ’t Beest. Deze editie worden we getrakteerd op een optreden van KOFFIE. Een zeskoppige afrobeat en jazzy 70’s funk-formatie uit Amsterdam. KOFFIE is een band die lekker aan de weg timmert. Na het uitbrengen van het debuutalbum, ging de single ‘Kyrie Aye’ als een trein. Inmiddels is het tweede album, ‘Eh Lady’ uit. Momenteel is de band bezig met de clubtour, maar zal komend seizoen op veel festivals te zien zijn. Maar eerst in Goes.

Bij binnenkomst draait DJ Sandstorm, tevens host van de Jazz Mash matinees, strakke jazzplaten om in de stemming te komen. De sfeervol ingerichte zaal van podium ’t Beest is gevuld met een gevarieerd publiek. Het is gezellig druk.
 
Dan komt KOFFIE; geen slap bakkie. Vanaf de eerste noot swingt de set van vanmiddag de pan uit. KOFFIE speelt uitsluitend instrumentale, eigen nummers. Met vooral veel ritmische afwisseling met percussie en afrobeats. Funky baspartijen en jazzy toetsen en saxofoon geven weer een eigen twist. Na twee nummers worden we verrast met een gastoptreden van Murk Jiskoot, percussionist bij het Metropole Orkest. Hij speelt, samen met vaste percussionist Steven Brezet, deze set de splinters van de percussie.
Geen tijd voor uitrusten
Er gebeurt erg veel op het podium. Ondanks dat er weinig ‘rustpunten’ zijn, is er toch een goede balans. De nummers hebben een sterke dynamiek. De bandleden spelen elk nummer met volle energie, maar geven elkaar wel de ruimte. Ze voelen elkaar goed aan en dat maakt de groep sterk. Die energie zit ook in de muziek.
 
Na dik een uur is het feest over. Met heerlijk dansbare en groovy nummers, stuk voor stuk retestrak gespeeld, hebben de heren van KOFFIE ons een bijzonder plezierige zondagmiddag bezorgd. Grote kans dat je ze komend seizoen in de buurt kunt vinden, aangezien ze op veel evenementen en festivals zullen spelen.