Met de Vinticious Versions reist De Staat het land af om op bijzondere locaties de ep te promoten. Gelukkig komen de heren ook langs Vlissingen, en als bijzondere locatie is de Timmerfabriek geselecteerd.

De Timmerfabriek, een oud pand dat in een nieuw jasje is gestoken door vanavond als podium te fungeren. Er is werkelijk geen betere plek die uitgekozen zou kunnen worden om de setting van De Staat weg te zetten. Met de Vinticious Versions laat de band zijn brede repertoire horen in nieuwe stijlen, zonder dat de nummers hun magie verliezen.

Wie denkt dat het optreden slechts acht nummers zal duren (de ep duurt niet langer), heeft het mis. Waar op de ep bewerkte versies van oude nummers te horen zijn, staan er op de setlist ook een hoop nummers van het debuut ‘Wait For Evolution’, waaronder ‘Sleep Tight’, ‘Wait For Evolution’ ‘We’re Gonna Die’.  Ook album ‘Machinery’ wordt flink onder handen genomen met ‘Sweatshop’ en ‘I’ll Never Marry You’.

 

 

De Staat schittert vanavond in een zichzelf overstijgend optreden. De luide klanken maken plaats voor een meer ingetogen geluid. Daar waar Torre Florim en Rocco Hueting normaliter de show stelen, is er nu ook plaats voor gitarist Vedran Mirčetić, die briljant gitaarwerk aflevert. Voor het  laatste nummer springen Florim, bassist Jop van Summeren en Huteting het publiek in en nemen een Beastie Boyshouding aan. “DJ!”, roept Florim en ‘Input Source Select’ wordt midden in het publiek gespeeld.