Laatste Zeeland Hardcore-feest in de Pompe

Grote verrassing voor programmeur ZLHC op zijn verjaardag

Tekst: Amanda Sturm Foto's: Dennis Wisse ,

In café De Pompe in Goes mogen nog één keer alle remmen los. Het is namelijk de laatste keer dat Zeeland Hardcore (ZLHC) in dit café wordt gehouden. De dag staat in het teken van stevige muziek en een grote verassing.

Vanwege de verbouwing van café de Pompe is dit de laatste keer dat een ZLHC-party in dit café wordt georganiseerd. Het programma begint al vroeg in de middag, maar het café staat al halfvol en is klaar voor een portie stevige muziek. Aan Faith Ends Here is het de taak om het programma af te trappen. Met zijn heavy hardcore schudden de muzikanten de aanwezigen wakker. Daarna is het de beurt aan Rites, een female fronted hardcoreband. Zangeres Louisa wisselt melodieuze en harde vocalen af op de klanken van hardcore punkrock.
 
EP-release
Flink gemosht wordt er op de harcore/metalcore van 18 Mile. Het is ondertussen al wat later op de dag en het café stroomt voller. Bij Running Out is het publiek wat rustiger. De band heeft een nieuwe drummer en gitarist en de hardcore punk klinkt soms nog wat rommelig. De Duitse band Intense geeft bij het eerste nummer gelijk alles, waarbij er een snaar breekt. Zij spelen hardcore wat het publiek weer een excuus geeft om te moshen en te crowdsurfen.
 
Run Like Hell presenteert vanavond zijn nieuwe EP ‘Fortunate Souls | Wretched World’. De hardcoreband speelt zowel oud als nieuw werk en beide wordt goed ontvangen door het publiek. Al bij de eerste noten gaat het publiek helemaal los. De aanwezigen, vooral mannen, stormen op de zanger af om mee te schreeuwen met de ruige vocalen. De band heeft veel interactie met het publiek en geniet duidelijk van de show.
 
Het verjaardagscadeau
Afsluiter van de avond is de hardcore band Slapshot uit Amerika. De band is een cadeau aan Edmond Spelier, die de ZLHC-shows organiseert en tevens ook verjaart vandaag. Aan het eind van de middag wordt hij buiten geblinddoekt op een stoel gezet waarbij zanger Jack Kelly van Slapshot hem een lapdance geeft en de blinddoek van zijn hoofd aftrekt. Hij had geen idee wat zijn vrienden voor hem hadden geregeld en zijn reactie is dan ook onbetaalbaar. Tijdens de show staat het café van voor tot achter vol en vooraan is het dringen. De heren van Slapshot hebben er zin en in het publiek des te meer. Er wordt meegezongen, geschreeuwd en gecrowdsurft. De lampen aan het plafond blijven niet onaangeraakt en zelfs het drumstel valt even uit elkaar. Het is een memorabele afsluiter van de ZLHC-shows die de afgelopen vijf jaar in café de Pompe zijn georganiseerd.