Racoon presenteert nieuw werk aan thuisfront

't Beest goed gevuld met vrienden, kennissen en fans

André Joosse ,

De Zeeuwse popband Racoon is de afgelopen jaren erg gegroeid en is dan ook te groot voor een zaal als 't Beest. Maar uiteraard mag ‘hometown’ Goes de première van de aankomende tour en nieuwe cd ‘All In Good Time’ hebben. Voor dit tournee zijn de HMH in Amsterdam en het Eindhovense Klokgebouw al uitverkocht. Het spreekt voor zich dat ook ‘t Beest vanavond afgeladen is.

De tijden van hardcoreband Vict'em en rockband Eat Roadkill zijn al vervlogen. Maar, het zijn deze bands die de huidige Racoon-leden voor het eerst op het Goese poppodium zette. Tegenwoordig doen Bart van der Weide, Dennis Huige, Paul Bukkens en Stefan de Kroon het allemaal wat rustiger aan en dat doen ze niet onverdienstelijk.
 
Vandaag presenteert Racoon zijn nieuwste cd, de opvolger van het succesvolle 'Liverpool Rain' alweer uit 2011. ‘All In Good Time’ heet het album en is in 't Beest te koop terwijl deze officieel pas 13 februari uitkomt. Voorproefjes zijn al een tijdje te horen, namelijk de singles 'Brick By Brick' en 'Heaven Holds A Place'. De twee nummers passen binnen het bekende Racoon-geluid. Vanavond krijgt het publiek de andere nummers van dit album te horen. Zal het aan de verwachtingen voldoen?
 
Funky
De Goesenaren beginnen sterk met 'Heaven Holds A Place', gevolgd door het 'Took A Hit'. Nummers van de eerste twee platen komen jammer genoeg niet voor in de set, terwijl 'By Your Side' en 'Blue Days' perfect zouden passen. Wel een goede keus is het laten vallen van 'Feels Like Flying', de doorbraak van de band. Zanger Van der Weide kan zijn dance moves nog kwijt op twee nieuwe songs: 'So Good To See You' en ‘Guilty’. De eerste is een lekker funky nummer en de tweede song is fijn up-tempo met een jaren ‘80-vibe.
De zaal van 't Beest is voor het grootste deel gevuld met familie, vrienden en kennissen van de bandleden. De avond heeft daardoor meer iets weg van een reünie, dan van een concert. Helaas is er weinig aan te doen aan het bijkletsen tijdens dit concert, maar storend is het wel.  
 
Oerdegelijk
In Goes mag 'My Town' niet ontbreken. Dit lied is zonder twijfel het slechtste nummer van de band, maar het chauvinistisch publiek omarmt het Goese volkslied en zingt luidkeels mee. 'Liverpool Rain' sluit de avond volwaardig af. De verwachting van het publiek dat de toegift nog wat klassieks zou brengen valt helaas tegen. Naast 'Oceaan' sluiten de heren af met het rustige 'Young And Wise' en het feel good liedje 'Fun We Had'.
 
De band zette vanavond een oerdegelijk en serieus optreden neer. Geen muzikale grapjes en een keuze waar zowel de luisteraar van 3FM als SkyRadio van kan genieten.