Bongo Botrako en Misty Basement brengen de zomer

Tropische sferen in podium ’t Beest

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Ben Willemsen ,

We zijn wel ondertussen wel toe aan een zonnetje, zo aan het eind van de winterse periode. Dat dachten ze bij podium ’t Beest te Goes vast ook. Er staat vanavond reggae en ska op het programma. Ook al vriest het dat het kraakt, vanavond heerst er in podium ’t Beest te Goes een zomerse sfeer.

Misty Basement is een welbekende reggaeband in Goes en omstreken. De muzikanten spelen ondertussen, weliswaar in wisselende bezetting, al weer een jaar of 35. De laatste tijd hebben ze hard gewerkt aan een nieuw album, waarvan ze vanavond de meeste nummers spelen. Er wordt goed afgewisseld tussen zang, solo’s en instrumentaal. Misschien komt het doordat de nummers onderling veel weg hebben van elkaar, qua akkoorden en ritme, dat sommige stukken wat aan de langdradige kant lijken, hoewel er zeker goede riffs en breaks in de songs zitten. Het blijft hoe dan ook een feit dat Misty Basement een geweldige reggaeband is en hun set strak in elkaar steekt. De nieuwe cd is vanaf eind maart te koop.

Meer dan feestelijk

’t Beest is vanavond druk bezocht: de Zeeuwen hebben wel zin in een feestje. En laat dat nou nét zijn wat de heren van Bongo Botrako voor ons in petto hebben. De Spaanse band doet momenteel een toer door Nederland en Duitsland en staat vanavond als hoofdact in podium ‘t Beest. Ze staan met maar liefst zeven man op het podium. Ze spelen voornamelijk nummers van hun laatste album ‘Revoltosa’. Deze bestaan uit reggae en ska, met een ruige invloed en een flinke dosis plezier. De band staat met volle teugen genietend te spelen, dat straalt ervan af. Dat, en een set die spettert van begin tot eind, maakt dat het publiek volledig los gaat. Men zingt het refrein  van een eigen uitvoering van ‘Volare’ (een lied van Domenico Modugno, maar vooral bekend door de Gipsy Kings) met volle borst mee. De sfeer is dan ook meer dan feestelijk. 

De zomer in onze bol

Tot grote vreugde geeft de band na een set van ruim anderhalf uur nog een uitbundige toegift. Daarna is het toch echt over met de pret. Met een lach op het gezicht en de zomer in onze bol gaan we weer huiswaarts.