Get Out! PEER presenteert nieuwe single in de Spot

De Peren zijn rijp voor de festivals

Tekst: Dennis de Waard Foto's: Joris van Moort en Kelly Thans ,

Concert at Sea, het voorprogramma Jett Rebel, het Bevrijdingsfestival… Het is al lang gedaan voor de vier Middelburgse gasten van PEER. Om een toch al succesvol jaar af te sluiten, wordt in de Spot nog de nieuwste single ‘Get Out!’ gepresenteerd.

Kiki Hoefsmid staat er als eerste voorprogramma en heeft de akoestische gitaar ingeruild voor een elektrische. Zeker geen verkeerde keuze, want hierdoor blijft de melancholiek langer in de ruimte hangen wanneer ze haar toch al prachtige nummers speelt. Met slechts drie nummers speeltijd is het optreden alweer klaar als je net goed in de stemming zit. Django Boegheim neemt kort na Hoefsmid het podium over en krijgt ook met drie nummers net niet genoeg erkenning voor zijn spelen. Boegheim speelt ook nog een nummer geschreven door Jaimy Versteeg, die dit jaar de eerste voorronde van RegioRuis won, en weet ook daar zijn herkenbare stijl in te verwerken.

Nog voordat we PEER op het podium zien knallen, wordt eerst nog de video van ‘Get Out’ voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Check ‘m hieronder:
 
Dan PEER zelf. Het afgelopen jaar zijn de mannen onder de hoede genomen door Peter Slager van BLØF, en dat heeft duidelijk zijn vruchten (Peren?) afgeworpen. Terwijl we ze vorig jaar nog echt als jochies zagen tijdens Spectra, zo staan ze nu als professionele band op het podium. Hun instrumentatie is strakker geworden, ze weten nu echt wat te doen met een publiek dat speciaal voor hun komt en ook het songwriting is met flinke stappen vooruit gegaan. “Deze kennen jullie allemaal!”, roept zanger Gijs Teuwsen voor het inzetten van hun daarvoor enige single ‘Change Me’, en toegegeven, er zijn best wat mensen in de zaal bekend met de single. 
 
PEER rockt een volle Spot met een enthousiasme dat iedereen aansteekt, en met attitude. De set, van explosief tot akoestisch, weet geen moment te vervelen, en zo zien we een PEER nog maar slechts aan het begin van een veelbelovende carrière. Concert at Sea is dit jaar geopend, Nazomerfestival is al gedaan, wat wordt het volgende festival? WeitjeRock, Klomppop, Vestrock: hoedt u. PEER kan je terrein betreden en omtoveren tot een feest.