“Doe wel oordopjes in,” waarschuwen de bandleden van Sunra, voordat ze een voorproefje van hun ep laten horen. En dat blijkt inderdaad geen overbodig advies. De band Sunra uit Bruinisse bestaat inmiddels een jaar, al verdienden de bandleden ruimschoots hun sporen in hun vroegere bands Jimmy Dumbbell en The Chimney. Ondertussen werd het tijd voor hun eerste ep; uit vijftien nummers kozen ze de vier beste.

“Het was even wikken en wegen of we voor de hardere of zachtere nummers zouden kiezen, of een combinatie daarvan,” vertellen de vier muzikanten in hun eigen oefenruimte aan de Bruse ‘koaie’. “Maar uiteindelijk kwamen we op vier stevige rocknummers.” Dat de band drie zangers heeft, is ook duidelijk merkbaar op de ep. “De verdeling is 50 – 25 – 25”, legt Adriaan van den Berg (zang, gitaar, bas, toetsen) uit. “Ik zing twee nummers; City Girl’ – dat wordt de single - en ‘London’. Het is prettig dat niet alles om mijn zangkwaliteiten draait; ik kan me nu nog meer op mijn gitaarpartijen focussen en ik merk dat ik thuis ook weer meer gitaar speel.” Drummer Maurice Frickus zingt ‘Head In The Ground’, inderdaad over struisvogelpolitiek. In het weekend van 5 december maakten de bandleden een verrassende clip bij dit nummer. “Ik vind het hartstikke leuk om ook te zingen”, vertelt Frickus. “Dat was altijd al de kant waar ik naartoe wilde, ook met mijn vorige band, The Chimney.” Gitarist/bassist Lennart Dorrestein zingt het vierde nummer van de ep: ‘Getting Better’. Toch blijft Adriaan de frontman, haasten de anderen zich uit te leggen. “Dat willen we wel graag zo houden!” Gitarist Pieter van der Laan beperkt zich tot zijn gitaar en haalt daar de meest mooie loopjes uit. “Hij is onze eigen Nick McCabe (gitarist van The Verve)”, genieten de andere bandleden.  
 
De EP ‘This Is The Shit’ is opgenomen met producer Jasper de Groot (Puree Productions), ook van Zeeuwse afkomst,in de Mailmen studio in Utrecht. Andere artiesten die hier ook hebben opgenomen zijn bijvoorbeeld Dotan, Kensington en John Coffey. Het artwork is van Joeri de Zeeuw. Wat het voorstelt? “Nou, gewoon een drol”, legt Van den Berg uit. “En dan een strontvlieg erbij, met een jasje aan.” Met producer De Groot was er gelijk een klik, vertellen de bandleden. “De opnames waren ook gewoon leuk om te doen. Jasper is echt kritisch, maar niet op een vervelende manier. We hebben geleerd dat de pre-productie ook heel belangrijk is, maar dat wisten we ook al wel van onze vorige bands. We oefenden alle nummers heel uitgebreid van te voren, zodat we alles live in konden spelen. De zang is later apart opgenomen.” De bandleden zijn erg tevreden over het resultaat; de titel dekt de lading. “Dit is het beste waar ik ooit aan mee heb gewerkt”, stelt Dorrestein vast. “Van de week luisterden we de final master en dat klonk echt heel goed”, vullen Van den Berg en Frickus aan. “Er zit in elk nummer wel iets wat blijft hangen.”
Na de ep-release gaat Sunra weer toeren. “Want dat is waar het om gaat: lekker optreden, ook in samenwerking met andere bands. Dat is namelijk de sleutel tot goed optreden. Met onze ep kunnen we beter laten horen wat we te bieden hebben. Dat we onze release in het Paardcafé gaan doen, hadden we een jaar geleden ook niet kunnen denken. En uiteindelijk hopen we natuurlijk ook een album op te kunnen gaan nemen.”
 
Releaseparty
Op 19 december is de releaseparty van de eerste ep van Sunra, ‘This is the shit’, met daarop vier stampende authentieke rocksongs. De releaseparty vindt plaats in het Paardcafé in De Haag, met in het voorprogramma Bubbleshot en ter afsluiting een dj-set door leden van The Deaf. Iedereen is van harte welkom. Uiteraard is de ep ook ter plekke te koop.