Geert and the Chiefs heeft laatste akkoorden geslagen

Na Popronde, POPAANZEE en Zeeuwse Belofte is het over en uit

Joris van Moort ,

Het is over en uit met de band Geert and the Chiefs. In één van de laatste dagen van het jaar maakt de band via Facebook bekend ermee te stoppen. Zijn laatste akkoorden zijn al geslagen tijdens het vijfjarig jubileum van Steenworp in Terneuzen.

Het is de laatste maanden al een zilte van rust rond de Zeeuwse band onder leiding van Geert van Oorschot. In een verklaring op Facebook geeft de band aan dat iedereen zijn eigen weg gaat en nieuwe avonturen wil beleven. Drummer Bart Kuijpers is met enige regelmaat te vinden bij Memphis Revival, toetsenist Niek de Koster en backing vocal Imara Boeije zijn een nieuw project gestart genaamd SoulMates en Mira Linssen gaat verder als backing vocal bij Keaton, in de XL versie van de band. In 2014 verliet bassist Jaimy Manuhutu de band en nam Johan zijn plek in. Leadzanger Van Oorschot komt in februari 2016 met zijn nieuwe band Moeders Mooiste terug naar Vlissingen voor een optreden in De Piek. 

Ruim vijf jaar geleden begon leadzanger-gitarist Geert van Oorschot als singer-songwriter. Met de winst van Kunstbende en Classic!Fever op zak werden er plannen gesmeed om een band op te richten en zo is in 2012 Geert and the Chiefs geboren. In datzelfde jaar bracht  de band zijn eerste cd ‘Luckyness Town’ uit. Een aantal optredens op Zeeuwse festivals en podia volgden. Eind 2014 gaven ze nog een heuse show weg in De Spot. Tijdens het POPAANZEE-traject kregen de muzikanten hulp van Ed Struijlaart en werd de single ‘What You Do’ uitgebracht, opgenomen in de Wisseloord studio’s.