MakeBelieve is back in De Piek

Martyn Ell en MakeBelieve moeten roeien met de riemen die ze hebben

Joris van Moort ,

Twee Groningse bands staan vanavond in De Piek. Na een afwezigheid van drie jaar maakt MakeBelieve zijn comeback in de muziekscene. Twee weken geleden hadden de muzikanten de 3FM Megahit en zijn ze nu weer helemaal terug op de ether.

Zaterdagavond was het een klassieke zomeravond in Vlissingen. Het leek erop dat het merendeel hun muzikale dosis na een dag Record Store Day al had gehad. Ondertussen waren MakeBelieve en Martyn Ell afgereisd naar Vlissingen. Martyn Ell start voor een handjevol publiek met zijn pop/folksongs. Voor het publiek is deze Groningse zanger met band nog een onbekende, maar dat mag de pret niet drukken. Met veel overgave speelt hij nummers van zijn ep ‘Whit Y Double L’. Ook brengt hij nog de cover ‘Stay With Me’ van Sam Smith ten gehore, die erg goed uitpakt. 

MakeBelieve staat rond tien uur ’s avonds in de startblokken voor zijn tweede optreden van de tour ‘Matter Of Time’, die vrijdagavond werd afgetrapt in de Groningse poptempel Simplon. Frontman Joey Dussel opent zijn show met flink wat slagwerkgeweld. De heren weten dat ze vanavond voor een klein gezelschap spelen, maar gaan er een nóg groter feest van maken dan in Groningen. ‘We moeten roeien met de riemen die we hebben’, luidde het door de zaal. Naast nummers als ‘Follow’ en ‘Calm Down’ gaat de band ook over in een intieme setting. Het publiek gaat zitten en de band speelt met alleen een gitaar het emotionele nummer ‘Your Son’, waarmee de emoties hoog oplopen bij enkele bezoekers. Een mooi moment in de show, wat juist net dat beetje meer geeft aan hun gig. De heren spelen met vol enthousiasme en stevenen af op het einde van de avond met onder anderen een cover van James Bay’s ‘Hold Back The River’ in een prima uitvoering. Deze cover hadden de muzikanten speciaal ingestudeerd voor het optreden bij Giel Beelen van afgelopen dinsdag. De ex-3FM Megahit ‘Cry Like Wolves’ kon niet uitblijven en was het slotnummer van een toffe avond.