De Deeldeliers herleven oude tijden in ‘t Beest De Deeldeliers herleven oude tijden in ‘t Beest

Jules Deelder en zijn jazz-kameraden in Goes

, Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Rene Kauwenbergh

De Deeldeliers herleven oude tijden in ‘t Beest

Jules Deelder en zijn jazz-kameraden in Goes

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Jazz Mash op Paaszondag. Dankzij een zacht lentezonnetje en het vooruitzicht op een lang, vrij weekend is de middagstemming in Goes dan ook relaxed. De nachtburgemeester van Rotterdam, Jules Deelder, staat vandaag met zijn Deeldeliers in ’t Beest. Dat zijn Bas van Lier op toetsen, Boris van der Lek op saxofoon en Erik Kooger op drums. Deelder zelf zingt, draagt voor en shuffled een lekker ritme mee op de snare.

Normaal gesproken wordt het publiek voor een Jazz Mash welkom geheten door DJ Sandstorm. Vanmiddag staat Deelder zelf achter de draaitafels en heeft hiervoor een selectie uit zijn vinylcollectie meegenomen: Smooth jazz uit de oude doos, bekende en minder bekende tunes. Meer de easy listening en toch lekker ritmisch.

Na deze sessie betreden Deelder en De Deeldeliers het podium. Naast Deelder zijn ook de andere drie leden van het collectief zeer actief in de (jazz-)muziekwereld. Dat is hoorbaar. De set zit lekker in elkaar. De Deeldeliers laten voornamelijk wat bekendere old school jazz horen, maar eigen werk, zoals ‘Cameltoe’. Alle vier bandleden komen goed tot hun recht, hier en daar knallen spectaculaire solo’s de zaal in. De musici geven elkaar ruimte om muzikaal uit te blinken. De voordrachten en Deelder’s Rotterdamse recht-door-zee-humor maken de show compleet.
 

Jazz zonder Mash

Na het optreden sluit Deelder de middag af met een tweede ronde achter de draaitafels. Ook signeert hij zijn nieuwste album. Een kans die veel bezoekers niet laten schieten. De jazz-matinée deze middag is puur jazz, zonder mash, zeg maar. Heerlijke laid back en af en toe even schuddebuiken van het lachen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland