Interview: Muzikanten openen studio Interview: Muzikanten openen studio

Marc Blom en Ziggy Marlissa over hun studio in Middelburg

, Joyce de Nijs

Interview: Muzikanten openen studio

Marc Blom en Ziggy Marlissa over hun studio in Middelburg

Joyce de Nijs ,

De nieuwe South West Studio in Middelburg is een initiatief van Marc Blom en Ziggy Marlissa (Echosonic, voorheen Steady New Sounds). In deze studio kunnen muzikanten terecht voor opnames, maar ook om te oefenen met de band. Daarnaast is het ook mogelijk om via deze studio een fotoshoot of videoclip te laten maken. De redactie van 3voor12 Zeeland ging in gesprek met de initiatiefnemers en is dan ook benieuwd wat deze twee jonge mannen er toe beweegt om zo’n studio op te zetten.

Blom en Marlissa zijn beiden muzikanten, 23 jaar oud en komen uit Oost-Souburg. Blom heeft zowel een opleiding marketing/communicatie gevolgd als het conservatorium afgerond en houdt zich dan ook voornamelijk bezig met het muzikale gedeelte in de studio. Marlissa is de foto- en filmkenner. Hij heeft een grafische opleiding gevolgd en als stagiair bij verschillende foto- en videobedrijven gewerkt. Tot zover de rolverdeling binnen de South West Studio.
 
Blom: “Ik wil eigenlijk een plek creëren waren artiesten voor een kleine prijs zichzelf en hun muziek kunnen ontwikkelen. In grote studio’s is dit financieel gewoon niet te doen”. Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium kwam Blom tot de ontdekking dat hij naast het maken van muziek ook het opnemen en schrijven er van tof vindt. Vooral het vinden van een passende sound of alle mogelijkheden daartoe met andere artiesten samen uitzoeken, ervaart hij als een mooie uitdaging.
 
Poor man’s Neve
Met hulp van familie en vrienden zijn ze aan de slag gegaan om hun plannen vorm te geven. De inrichting van de studio was deels als aanwezig uit de inventaris van hun band. Veel van de spullen zijn, omdat het tegenwoordig niet meer te koop is in winkels, via Marktplaats aangeschaft. De studio ziet er met al die spullen heel professioneel uit: “We hebben nu al aardig wat boekingen staan. Dat hadden we echt niet zo snel verwacht.”  
 
De zoektocht naar de juiste studiospullen heeft voor de jonge mannen ook zo zijn charme: “We maken altijd wel wat mee als we weer het land in gaan. Dat is stiekem wel een een hobby geworden. Soms voelen we ons net de Salvage Hunters van Discovery Channel, haha!” Hun grootste trots is de aanschaf van een analoge tafel, die ookwel de ‘poor man’s Neve’ genoemd: “Deze tafel is ontworpen door Rupert Neve, maar gebouwd door een ander bedrijf. De echte Neve tafels vind je bijvoorbeeld in voormalig Sound City Studios. Deze studio bestaat niet meer, maar zo’n tafel staat nu bijvoorbeeld in de studio van Dave Grohl (Foofighters).“
Tevreden, maar met ambities
Leren en verbeteren zijn de voornaamste drijfveren van de studio-eigenaren. Blom gaat binnenkort voor een paar dagen de studio van Di-rect in om zo eens mee te draaien en te leren van hun manier van werken. Op korte termijn ligt een fotostudio in de planning, waar Marlissa mooie portretfoto’s kan schieten. Het is hun gezamenlijke ambitie om uit te groeien tot een professionele studio, met liefst een aparte demo-ruimte. Al relativeren zij hun eigen droom met de gedachte: “Er zijn een hoop platen opgenomen op plekken die alles behalve perfect zijn en die toch heel goed verkocht zijn.”
 
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland