Ganzenpop, een goede traditie op Koningsdag

Kreukelmarkt in Goes loopt vol voor rock- en metal bands

Joris van Moort ,

Bistro/Snackbar De Gans organiseert voor de zevende keer het gratis festival Ganzenpop. Dit keer met optredens van ´local heroes´ Harbour of Souls, The Unknown Children, Hollow Familiar en Capital Sentimental.

Goede muziek van lokale bands, een biertje in de hand en het zonnetje in de rug. Beter kan niet, toch? Zeker als de middag wordt geopend door hardrockband Harbour of Souls, met Ganzenpop organisator Daniël Suykerbuyk. De mannen geven een prima set weg. Een stevige opener voor een festival vol rock- en metal.

Na Harbour of Souls, is het tijd voor de nog vrij onbekende punkrockers van The Unknown Children. Twee weken geleden had deze band hun debuut in De Vrijbuiter. Net als toen spelen de muzikanten weer vol enthousiasme en dat bereikt ook het Goese publiek. Een cover van Slayer blijft niet uit en zo wordt de set van de punkrockers afgesloten. 

Dit genre lijkt zijn weg wel te vinden in de Goese muziekscene. Voor een ander geluid op deze middag is Hollow Familiar ingeschakeld met hun stoner doom metal met dé hippie frontman Bryan Noteboom. De zanger die in de regio vooral bekend staat om zijn catchy songs, heeft het roer drastisch omgegooid. De muzikanten van Hollow Familiar doen hun best, maar weten het publiek niet te boeien.  

Als afsluiter beklimt Capital Sentimental het podium. Hun voornamelijk instrumentale nummers vallen goed in de smaak. Net als het biertje, maar dat terzijde. Hun psychedelische rock ligt goed in het gehoor, al worden de toevoegingen van hun ex-saxofonist wel gemist. Wie weet…