Vestrock voorpret: deelnemers rally bekend gemaakt

Acht acts strijden om plek op line-up Vestrock 2015

Dennis de Waard ,

Het zal nog zo’n veertig dagen duren voordat Hulst weer volstroomt met muziekliefhebbers die naar Vestrock komen. Maar: voor degene met teveel heimwee naar Vestrock, is er komende Koningsnacht de Vestrockrally op het Arsenaalplein te Terneuzen. Op deze avond zullen vier bands en vier dj’s strijden om een plek op Vestrock. De organisatie maakte zojuist de deelnemende bands en de afterparty acts bekend.

18:30 uur: Winnaar Steenworp
De winnaar van Steenworp wordt pas de avond voor de Vestrockrally gekroond, maar de finalisten zijn al wel bekend: de instrumentale band Siruside, indierockers Peer, Behind The Mirror, singer/songwriter Django Boegheim en Zenobia.
 
19:00 uur: Greg Noise
Deze dj uit Hulst ving afgelopen maand helaas bot bij de Kunstbende dj-voorrondes in de Bax-shop, maar de jonge dj/producer geeft niet op en gooit bij de Vestrockrally zijn deephouse in de strijd om die spot op Vestrock te winnen.
 
19:30 uur: My Dog Is Radioactive
De eerste afgevaardigden van onze zuiderburen. My Dog Is Radioactive brengt een flinke bak punk, en dat met slechts drie man en drie singles. Deze band staat ook al op de Gentse Feesten.
 
20:00 uur: Banganagangbangers
Probeer die naam maar eens vijf keer achter elkaar heel snel te zeggen! Wij hebben bij voorbaat al medelijden met degene die dit dj-collectief mag aankondigen. Paaspop was al platgespeeld, Solar en Jera On Air zijn in aantocht, maar eerst nog die Vestrockrally overwinnen. Deze mannen zijn op een missie, dus dans de zolen uit je schoenen!
 
20:30 uur: Echosonic
Deze band was in 2013 nog te zien op Vestrock, maar dan onder de naam Steady New Sounds. Met een nieuwe sound en nieuwe naam gaan deze indierockers je gezicht eraf smelten met de heetste rock-’n-roll uit de regio.
 
21:00 uur: Dre Le Vant
De Soundcloud van deze Dordrechtse dj explodeert in een regen van beats en mashups. Deze dj staat nog aan een pril begin van wat misschien wel eens succesverhaal kan worden.
 
21:30 uur: Long Lost Sons
Deze Belgische heren worden al vergeleken met Foo Fighters, Pearl Jam en Wilco. In your face rock om je vingers bij af te likken, en live al meerdere malen bejubeld.
 
22:00 uur: Aryan Parsa
Deze Amsterdamse dj/producer mixt meer stijlen dan dat de Vestrockrallydeelnemers kent. Hij draaide op Serious Request in Haarlem en opende de show voor B-Brave, welke ook te zien was op Vestrock Junior 2014.
 
22:45 uur: Whatever
Terwijl de stemmen geteld worden, kun je nog even losgaan op deze pop/rockcoverband. Haal je schouders op, haal je ‘Whatever’-houding van onder het stof en dans nog even een uurtje door met Whatever.
 
00:45 uur: Prijsuitreiking
Na uren van muzikale traktaties, vindt de prijsuitreiking plaats. Eén band en één dj zullen op zaterdag 6 juni te zien zijn op Hulsts meest heilige grond. Hierna kun je de overwinning (of gewoon het weekend) vieren met de muziek van Funkstarz, die ook zijn dj set zal meenemen naar Vestrock 2015.