#ZNF14 Hartverwarmend optreden JP & The Seeger Session Band

Afgeladen Abdijplein geniet zichtbaar

Ben Willemsen ,

Al snel blijkt dat stilzitten geen optie is bij het optreden van JP & The Seeger Session Band. Een feestje met swingende muziekstijlen, van folkrock, New Orleansjazz tot gospels, allemaal in de stijl van de dit jaar overleden Pete Seeger. De vijftienkoppige formatie laat geen moment onbenut om het toegestroomde publiek voor zich te winnen. De blazerssectie staat dan ook regelmatig tussen het publiek in plaats van op het podium.

Met de geprolongeerde, succesvolle theatertour “The Crisis Cure” op zak gaat het lekker met JP & SSB. En niet onterecht, want de band weet ook vanavond te overtuigen.

Maar eerst is het de beurt aan Brock & the Brockettes om de avond in stijl te openen met hun aanstekelijke bluegrass en country in de tent. Met een contra-bassiste die “slap-stylend” op de bas speelt alsof ze Larry Graham haarzelf is. De muziek zit goed in elkaar en de drie muzikanten beheersen hun instrument prima. Het enige minpuntje is dat in het krappe half uur iets meer variatie in de muziek had gemogen. Toch is het geen verkeerd begin.

Echter op het hoofdpodium wordt het echte feestje gemaakt door de voornamelijk Zeeuwse artiesten. Ondanks dat het een seated voorstelling is, duurt het niet lang voordat het publiek uit de stoelen komt. Vooral opgezweept door de swingende gospels en folkrock. Vele, vooral onder de wat oudere bezoekers, bekende nummers uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis komen voorbij. Nummers zijn onder andere ‘If I Had A Hammer’ en ‘This Land (is Your Land)’. De band laat geen moment onbenut om het publiek te bespelen en de muzikanten zijn op, voor  en naast het podium te vinden.

Een stukje muziekgeschiedenis, even de sleur van alledag achter je laten en genieten van een stel fantastische muzikanten. Was er dan helemaal niets te klagen? Jawel, die stoelen zijn de volgende keer echt niet meer nodig. Hoe dat gaat  tijdens de theatertour laat zich raden, want je gaat niet zo gemakkelijk staan en er is weinig ruimte om te dansen. Op het abdijplein was dat in ieder geval geen probleem. Er wordt gespeeld en gezongen vol vuur en enthousiasme. Amerikaanse folk met alles erop en eraan. En dat uit- én in Zeeland.