#ZNF14: Happy Camper bouwt vrolijk feestje

Begeleid door meer artiesten dan je ooit op een podium hebt gezien

Tekst en Foto's: Dennis de Waard ,

Happy Camper uit Utrecht gaat de laatste tijd lekker. Het tweede album ’The Daily Drumbeat’ is uit, een optreden op Lowlands staat gepland en de animatiefilm ‘A Single Life’ met muziek van Happy Camper is de Nederlandse inzending van de Oscars geworden. Maar dan zijn we nog lang niet klaar met het voorstellen van de band. Het project van Job Roggeveen heeft heel wat namen aan de band mogen toevoegen, namelijk, en hou je vast: Tim Knol, Marien van de band Moss, Fit, Bouke van The Kevin Costners, Janne Schra, Odilo van Coparck, Leine, David van El Pino & The Volunteers, Ricky Koole, Eefje de Visser, Appel, Helge Slikker van Miss Molly & Me, Lisa Meijntjens en Maurits Westerik. Vrijwel iedereen is er vanavond bij.

De vrolijke chansons spetteren van het podium en we zien een hoop getalenteerde mensen die het grootste plezier hebben. Tussen de nummers door wordt er van plek of instrument gewisseld en swingen de mensen het podium op en af. Het mooie van Happy Camper is dat elke gastartiest perfect in het plaatje van Happy Camper past, zonder ook maar een keer van zijn eigen band of stijl af te wijken. De liedjes met Tim Knol, Bouke en Marien springen er het meest uit en met een set van rond de twintig nummers is er ruim twee uur dik gevuld met een hoop pareltjes. Voor het laatste nummer komt iedereen, en dan tellen we ruim 15 man, swingend het podium op. Werkelijk een lust voor oog en oor. De violist en de man op de klarinet geven nog het laatste restje energie dat er nog door hun lichaam giert, de toetsen worden nog een keer ingeramd, de laatste handklapjes worden het publiek in gestuurd.
 
Happy Camper. Voor iedereen die ze ooit zou kunnen zien, hebben we maar een boodschap: ga dat zien, mensen! Een avond vol afwisseling en mooie filmmuziek staat je te wachten.