#ZNF14 Bløf speelt zwetend zijn thuiswedstrijd

Lace maakt weinig indruk

Tekst en Foto's: Dennis de Waard ,

Het Zeeland Nazomerfestival is al een paar dagen in volle gang, maar vandaag (vrijdag 29 augustus) begint op het Abdijplein in Middelburg de muziekweek met optredens van onder meer Dotan, Kensington en Blaudzun. Het Zeeuwse nazomer-muziekfestijn opent met een Zeeuws tintje, en wel met ‘ons eigen’ Bløf?

Maar voordat deze grote band mag beginnen, laten we ons verrassen door Lace. Een schone dame betreedt het podium, gevolgd door drie mannen. Een mierzoet popoptreden volgt, gevuld met een paar covers en eigen materiaal. De band die aangeeft begin 2015 een album uit te brengen, maakt helaas niet veel indruk. Aan de stem van de zangeres, afgestudeerd aan University College Roosevelt en er nu docente, zal het zeker niet liggen, en ook aan het strakke spel van de muzikanten niet, maar toch. Er ontbreekt net een klik met het publiek, dat hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk Bløf wil zien spelen. 

De hoofdact van vanavond behoeft geen introductie meer. De bandleden hoeven eigenlijk niet meer raar op te kijken voor een publiek van 20.000 man (zoals bij hun eigen Concert at Sea bijvoorbeeld), maar toch, in ‘hun eigen’ Middelburg ogen ze toch wat zenuwachtig. “Als ik naar jullie kijk, herken ik ongeveer de helft van jullie”, aldus Paskal Jacobs. Die zenuwen sieren hem. Twee uur lang speelt Bløf aan hits en nieuw materiaal van het in dit jaar verschenen album ‘In Het Midden Van Alles’. Het publiek heeft niet veel nodig om te springen op ‘Spijt heb je morgen maar’: “Soms heb je van die avonden dat je met je vrienden tot half vijf in het café zit, en dan moet je maar denken, spijt heb je morgen maar!” De sfeer zit er zó goed in dat er zelfs ruimte is voor twee toegiften. “Middelburg, het is te lang geleden”, zegt Jacobs, met enige emotie in zijn stem voelbaar. “Het wordt tijd om weer eens hier of in Vlissingen te spelen”.