Vierde zomereditie Polderpop Wolphaartsdijk

Avond vol gitaarwerk en zo nu en dan een vreemde eend in de bijt

Tekst en Foto's: Joris van Moort ,

Polderpop staat bekend om zijn eenvoud. Het wordt een avond met voornamelijk rockbands en dat onder het motto: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Terwijl de klanken van Hatred Defined, Square Four, Duke John, Mobius, The Funky Organizers, Clear Clamour en The Shore Cries Attic in de polder van Wolphaartsdijk klinken, maakt Joris van Moort een fotoverslag.

Het avondprogramma van de vierde editie van Polderpop heeft toffe namen op het affiche staan.  Al vroeg op de avond staan de Zeeuwse bands Hatred Defined en Square Four op het podium en spelen voor een klein enthousiast publiek. De Bredase band Duke John mag het al met meer publiek doen. Hun stoner rock valt aardig in de smaak. 

Na al het ruigere werk, is het tijd voor een rustig momentje met Mobius. Deze jongens spelen een combi van alternatieve rock en alternatieve pop. De hoofdact is The Funky Organizers. Helaas maken de saxofonisten geen deel meer uit van deze band, maar is er een gitarist bij gekomen. Rond middernacht is het de beurt aan Clear Clamour. Met de sound van pop, gecombineerd met rock maken ze er het beste van. Ondanks kleine tegenslagen (materiaalpech en stroomuitval) gaan ze gewoon door. Het festival raakt op zijn eind, maar nog niet voordat The Shore Cries Attic het podium is opgeklommen om nog wat ‘ruig’ werk af te leveren.