Vanderbuyst op nieuw metalfestival in Gebouw-T

Andere acts: Shoot The Messenger, Onheil en Purple Rainbow

Marleen van Wesel ,

Gebouw-T haalt met het nieuwe festival T-Monium een hoop gitaargeweld naar Bergen op Zoom, dit voorjaar. De eerste editie van T-Monium vindt plaats op 14 maart 2015. Vanderbuyst is één van de twee headliners. Welke band de tweede headliner wordt, wordt later onthuld. De redactie van 3voor12 Zeeland houdt het in de gaten en kan al wat over (een deel) van de line-up melden.

In de foyer speelt de jonge punk- en speedrockband Shoot The Messenger, die pas dit jaar is opgericht in Zevenbergen. Dat de gemiddelde leeftijd van dit viertal boven de achttien ligt, komt alleen omdat de drie middelbare scholieren  een ‘oudere’ oom achter de drums hebben.   

Ook op het affiche staat Onheil, de black/trashmetalband uit Dordrecht die alweer vijftien jaar in de scene meedraait en vlak voor de herfst het album ‘Storm Is Coming’ presenteerde.  

Maar ook de hardrock is vertegenwoordigd op T-Monium. Coverband Purple Rainbow, bijvoorbeeld. De bands die voorzagen in het originele materiaal laten zich raden, Rainbow en Deep Purple. Vanderbuyst tenslotte, behoeft eigenlijk geen introductie meer. De in 2008 opgerichte hardrockband met Zeeuws-Vlaamse roots laat momenteel het album ‘At The Crack Of Dawn’ op België en Duitsland los.  
 

Nog twee bands, waaronder die andere headliner dus, moeten de line-up op 14 maart uiteindelijk 'afmaken'. De redactie van 3voor12 Zeeland houdt je op de hoogte!   

Meer informatie: www.gebouw-t.nl