Onzekere Matt Simons in de Drvkkery

Grote belangstelling instore overdondert de Amerikaan

Tekst en foto’s: Dennis de Waard ,

Matt Simons speelt op 22 november op Back at Sea, het kleine broertje van Concert at Sea. De Drvkkery heeft de singer-songwriter weten te strikken om ‘s middags een kleine instore te geven. Het was drukker dan iemand ooit kon verwachten.

De drie rijen stoelen zitten vol, daarachter staan nog een drie rijen muziekliefhebbers te wachten op Matt Simons. De New Yorker, groter in Nederland dan in zijn thuisland, heeft sinds het onverwachte succes van de hit ‘With You’ een speciale band met Nederland. Zijn tweede lp ‘Catch & Release’ is voor het overgrote deel opgenomen in Nederland en uitgebracht op het Nederlandse PIAS. Simons oogt nogal zenuwachtig als hij ziet hoeveel mensen zich in de Drvkkerij hebben verzameld. Met de tweede plaat is Simons nog niet zo lang aan het touren, dus is het nog even aftasten hoe het publiek op het nieuwe werk zal reageren. ‘You Can Come Back Home’ wordt zeer goed ontvangen en ‘What I’m Looking For’ met wat hints naar de Jazz komt met enkel de piano ook erg goed uit de verf.
 
Tussen de nummers door is de Amerikaan wat onzeker en weet niet goed wat hij moet zeggen. Hij lijkt alle woorden tegen het plafond te zeggen. Maar als de set ten einde komt en hij begint aan het nummer dat de reden is dat hij zo groot is in Nederland is er niets meer van zijn onzekerheid te merken. ‘With You’ wordt helaas al bijna een jaar niet veel meer gedraaid op de radio, maar blijft nog steeds een ongelooflijk mooi nummer dat iedereen op een bepaalde manier lijkt aan te spreken. Simons legt zijn hart en ziel in zijn uitvoering, en de “I’m sorry’s” lijken uit de grond van zijn hart te komen. Als laatste wordt dan de gelijknamige single van zijn nieuwe lp ‘Catch & Release’ gespeeld op de ukelele. Om het nummer nog meer kracht te geven speelt hij het laatste refrein onversterkt en gooit er nog wat uithalen doorheen die de vocale kracht van Simons nog maar even onderstrepen. Na het optreden is er nog een signeersessie, en gaat Simons meteen door naar Back at Sea. Als het publiek daar alleen maar wist wat ze te wachten staat....