Geert & The Chiefs scoort in open doel

De Spot heeft weinig nodig om te dansen

Dennis de Waard ,

Geert & The Chiefs is de laatste tijd veel op pad. De Popronde brengt ze op allerlei plekken, de band stond in de voorprogramma’s van Racoon en Douwe Bob en ook de net uitgebrachte single `Fly To Freedom´ zou nog wel eens wat teweeg kunnen brengen. Vanavond spelen ze thuis in De Spot met als voorprogramma de ook de thuis spelende Keaton.

Keaton. Vorig jaar zagen we ze nog voor het allereerst spelen op Spectra, en wat een vooruitgang hebben deze heren geboekt! De eerste single ‘Trampoline Lover’ is uit en, zo blijkt uit hun set vanavond, de heren zijn erin geslaagd om hun eigen sound te vinden. Hun geluid zit nu in funky poprock dat door het jonge publiek als zoete koek wordt geslikt en ja hoor, daar gaan de eerste voeten los! In vergelijking met vorig jaar zien we nu niet vier muzikanten die hun eigen ding doen, maar zien we nu een band die als één machine vlekkeloos loopt. De zang van Maxime Ventulé is alleen nog iets waar op gelet mag worden. De hoge noten worden niet gehaald. Niet omdat de stem het niet aankan, maar omdat Maxime het niet aan lijkt te durven. Zonde, want een fijne stem heeft hij zeker! 
 

Niet veel later zien we Geert & The Chiefs. Het podium is omgebouwd zodat er twee mensen meer op kunnen dan bij Keaton. De zeskoppige band, onder leiding van Geert van Oorschot, heeft een volle zaal voor zich en is klaar om te knallen. En dat lukt ze zonder veel gekke dingen uit de kast te halen. De nummers zijn strak, de stemmen zuiver, en Geert heeft een enorm goede connectie, niet alleen met de jonge, maar ook de oudere fans. Het is knap hoe zo’n jonge band de zomer terug weet te brengen in De Spot met fijne popnummers met sterke teksten waar het enthousiasme van af spat. Op de recent uitgebrachte single ‘Fly To Freedom’ wordt uitbundig gedanst en meegezongen, en het publiek is uitzinnig genoeg om te smeken voor een toegift. 

Geert & The Chiefs hebben hier in Middelburg fans genoeg dat het optreden van vanavond een schot in een open doel is. Het is een feest met vrienden van de band, maar ook een feest voor zij die de band net ontdekken. Om de avond dan nog knallend af te sluiten, wordt voor het aller-allerlaatste nummer nog even Keaton erbij geroepen en wordt ‘What You Do’ op het publiek losgelaten. Bezweet van het dansen lopen de eerste paar rijen mensen weer naar huis, anderen blijven nog even plakken en doen nog een pilsje met ‘hun’ bandje. Het was weer een feestje!