Freaky feest met Funfest

Een beestachtig goed feest in ‘t Beest

Joyce de Nijs ,

FunFest 2014 ligt weer achter ons en het was weer een groots festijn. De gelukkigen met een Golden Ticket mogen al om 17.00 uur naar binnen om vooraf te genieten van de Freaky Dinershow. Voor deze maaltijd werden voor de deur van podium ’t Beest twee varkens gebraden aan het spit, om vervolgens te worden verorberd door de gasten. Dit onder het genot van een optreden van Convoi Exceptional. Deze energieke muzikanten ruilen het podium in voor de tafels en zorgen voor een onvergetelijk diner.

Om 19.00 uur gaat het festival van start en al meteen loopt het lekker vol in de zaal. Dj’s Strakko & Bramski openen de avond. Staande in een dj-booth als een dierenkooi en gekleed in een pak met panterprint, draaien zij de beste foute discoplaten uit de jaren 70, 80 en 90.

FunFest Paradijs

Er is veel aandacht aan het decor besteed: overal is wel wat bijzonders te zien. Kunstwerken aan de wand, kijkdoosjes in de dj-booth en mooie details op en rond het podium. Podium ’t Beest is van voor tot achter omgetoverd tot een FunFest paradijs. In het café kun je je laten fotograferen door fotograaf Flier, in de hal zit een waarzegster die je de toekomst voorspelt en je kunt een live videogame spelen. 

Dansen tot je erbij neervalt

Nadat de ledematen zijn losgeschud door de tunes van Strakko & Bramski, wordt er een podium midden in de zaal opgezet voor Convoi Exceptional. Deze groep, die gebruik maakt van olievaten als trommels, een cementkuip en een bezemsteel als basen een hoop percussie, neemt ons mee op een trip door drum’n bass, dance en funk, waarbij je gegarandeerd uit je dak gaat.
 
Tijdens de opbouw op het hoofdpodium kunnen we onze dancemoves voortzetten op de tracks van The Brotherhood Conspiracy, bestaande uit dj-broeders Marcellusen Kwabbelicious. Heerlijke funk, soul, urban, maar ook wat drum ’n bass knallen door de zaal.
 
De hoofdact, The Antwerp Gipsy Ska Orkestra houdt de bezoekers wederom in beweging. Relaxete reggae- en skanummers met een gipsy sound brengen een beetje kalmte in de zaal, maar het publiek staat zeker niet stil bij dit optreden. Dit is werkelijk een avond waarbij je blijft dansen tot je erbij neervalt.
 

Wie het dansgeweld in de grote zaal even teveel wordt, kan in het café van relaxete optredens van Patrick Le Duc genieten, een singer-songwriter uit Goes. Ook zijn daar optredens van de Zeeuwse pop/rockband Jimmy Dumbbell, Nicole Bianchet en de Vlissingse singer-songwriter Maarten Termont.

Wat extra bpm in de laatste uurtjes

DJ Bastine uit Utrecht schroeft het aantal beats per minute wat op met stevige housetracks. Met voornamelijk drum ’n bass met hier en daar wat trance- en housetracks gemixt, zorgt hij voor een bouncende dansvloer, warm gelopen voor de laatste act op het hoofdpodium.
 
De afsluiter van vanavond in de grote zaal is Chaos Club, een live dance-act duo. Ze geven een spetterende set weg met live drums, synths, samples en workstation gewapend. Strakke dance, trance, dubstep en drum ’n bass stuiteren het podium af. Af en toe komt er een bekende tune voorbij, maar uiteindelijk komt alles samen in een eigen sound. De laatste uurtjes van dit feest gaan niet stilletjes voorbij. 
 
Funfest 2014 is er weer een voor in de boeken. De sfeer was als vanouds gemoedelijk, vriendschappelijk en oergezellig. Menig bezoeker zal spierpijn hebben van het dansen en lachen. We kunnen er weer even tegen met een te gek feest in de pocket.