Boaz Black & the Soul Patrol is even back

Comeback is helaas maar voor één avond in ‘t Schuttershof

Joris van Moort ,

Het is buiten koud. Rillend staat het publiek te wachten voor café ‘t Schuttershof om alsnog naar binnen te kunnen voor het uitverkochte revival concert van Boaz Black & the Soul Patrol. Iedereen is razend benieuwd naar wat Boaz Black in zijn mars heeft nadat de groep vijf jaar geleden was gestopt. 'Non-stop soulpower till you drop' is hun motto en dat uiten ze dan ook in ’t Schuttershof.

Eenmaal binnen zit de sfeer er meteen in. Nog voordat de band ook maar één noot heeft gespeeld, staat het publiek al te dansen op de soulmuziek die uit de speakers komt. Het is goed te merken dat Boaz Black en zijn Soul Patrol bandleden zich nog één keertje muzikaal zullen verschijnen. 

Vijf jaar geleden stapten de dertien leden met leadzanger Boaz Brom van de soultrein af. ‘We gaan elkaar missen’, zeiden ze destijds. En dat blijkt. Op een baritonsaxofonist en twee danseressen na is de band herenigd en spelen de artiesten in twee uur tijd het hele Motown oeuvre. Ze proberen alles eruit te halen wat erin zit. Zo komen alle grootheden uit de soul wereld (weer) tot leven. Elk bandlid, van de saxofonist tot aan de pianist, krijgt een eigen spot. Iedereen mag eventjes shinen in het licht van de ‘master of soul’. Zo is er nog een duet in ‘It’s A Man’s World’ en het klassieke duet nummer ‘It Takes Two’ van Tina Turner en Rob Steward wordt er met alle soul uitgepompt. Tussendoor komt mr. James Brown ook nog langs met zijn bekendste hits. Een moment van rust is er tijdens het liefdesnummer ‘Stand By Me’.

De twee uur gaan als een sneltrein voorbij. Maar helaas, hoe graag het publiek het ook wil, de band stopt er dan toch echt mee. Na een toegift met het toepasselijke nummer ‘Love Train’ sluit de band het optreden definitief af. Na afloop gaat de avond vol ‘non-stop soulpower till you drop’ door met een dj die de soulmuziek nog tot in de vroege uurtjes laat klinken. Hopelijk tot over vijf jaar, Boaz Black & the Soul Patrol.