Zeeuws bloed in Popronde 2014

Geert & The Chiefs, Eveline Vroonland, Sväva en The Afterveins op tournee

Tekst: Joris van Moort ,

Vier ‘Zeeuwse’ acts zijn geselecteerd voor de Popronde 2014, een reizend festival dat van 18 september t/m 22 november in 31 steden plaatsvindt. Geert & TheChiefs, Eveline Vroonland, Sväva en The Afterveins geven er ook acte de presence. In totaal zijn 120 bands uit het hele land geselecteerd om tijdens dit festival op te treden.

Uit de Zeeuwse klei

Vlissingse band Geert & The Chiefs is geen onbekende. Vorig jaar was de band onderdeel van het bandcoachingstraject POPAANZEE. Begin dit jaar bracht Geert & The Chiefs zijn EP ‘What You Do’ uit.
 
Zangeres Eveline Vroonland, afkomstig uit Heinkenszand, is ook geen vreemde in de Nederlandse popmuziek-scene. 3FM DJ Giel Beelen is onder de indruk van deze singer-songwriter. Daarnaast is ze uitgeroepen tot Serious Talent. Haar single ‘Safe & Sound’ wordt geregeld op de radio gedraaid. Ook zij heeft begin dit jaar een EP uitgebracht ‘The Jump’.
 

Zeeuws tintje

Psychedelic folk/new wave rockband The Afterveins timmert hard aan de weg. Met de in maart gelanceerde LP en cassette laat dit trio horen wat ze in huis hebben. Drummer Aswin van As komt uit Zierikzee. In maart gaf het trio nog een indrukwekken optreden op het poppodium Brogum, waar Andre Joosse getuige van was: “Zijn er dan maar zo weinig muziekliefhebbers die doorhebben dat hier misschien wel de beste Nederlandse live-band in wording staat?”
 
De Friese dream pop band Sväva won eerder de Kleine Prijs van Fryslân en is druk bezig met het maken van hun debuutalbum. Lead zangeres Bente Hout, uit Kapelle, zorgt voor de dromerige zanglijnen.
 

Middelburg

De Popronde komt 13 november naar Middelburg. Helaas vindt er dit jaar geen Popronde plaats in Bergen op Zoom. Welke acts in welke steden optreden wordt later bekend gemaakt op http://www.popronde.nl