Marike Jager zingt voor muisstil publiek in Engelse Kerk Marike Jager zingt voor muisstil publiek in Engelse Kerk

Intiem, integer en akoestisch optreden

, Tekst en foto's: Joris van Moort

Marike Jager zingt voor muisstil publiek in Engelse Kerk

Intiem, integer en akoestisch optreden

Tekst en foto's: Joris van Moort ,

Stilte, dat is het thema van Marike de Jager. Vanavond staat ze in de Engelse kerk in Middelburg met haar ‘The Silent Tour’. Ze speelt deze avond voor een volle zaal nummers van haar gelijknamige album.

Marike Jager laat dit seizoen, en zeker ook vanavond, zien wat ze in huis heeft. Vanavond laat ze zich enkel begeleiden door pianist/organist/gitarist Henk Jan Heuvelink. Ze wil terug naar stilte, wat haar goed is gelukt met deze tour die pittoreske kerkjes afgaat.

Het concert begint met het nummer ‘Secret’ en de  titeltrack ‘The Silent Song’. Marike vertelt over de loop naar dit album: “Er was geen inspiratie meer de afgelopen maanden, totdat ik op een avond met een fles wijn buiten zat in een hut in mijn kloostertuin (ze woont in een klooster, red). Binnen zitten was geen optie, omdat er tegenover mijn huis een kermis aan de gang was. Hierdoor kon ik mijn gitaarspel binnen niet meer horen en ben ik buiten gaan zitten in mijn hutje. Dit alles midden in de nacht. In het vervolg schreef ik bijna alle nummers ’s nachts.”

Het publiek is muisstil bij elk nummer en luistert aandachtig naar de verhalen van Marike over haar leven en gebeurtenissen. Zo vertelt ze dat het duet ‘Don’t You’ is gemaakt met haar grote voorbeeld en van wie ze groot fan van is, de Canadese singer/songwriter zanger Ron Sexsmith.

Na het anderhalf uur durende concert gaf ze nog een kleine toegift van twee nummers:  ‘Butterfly’ en Beatles’ cover ‘Come Together’ die ze ook onlangs speelde in het programma ‘De Wereld Draait Door’. De laatste akkoorden zijn aangeslagen, het publiek staat op. Marike en Henk Jan krijgen een staande ovatie voor hun muzikale kwaliteiten met een goede mix van instrument en zang. Hieruit blijkt dat het niet altijd heel groot moet zijn. Klein is heel fijn!

The Silent Tour gaat verder. In het voorjaar van 2015 komt deze  terug naar Zeeland en speelt in de Weverij, Nieuw- en Sint Joosland. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland