#KP14: Wolf in Loveland is gewoon oké

Zoet tussendoortje rond etenstijd

Tekst: Emily Griffiths Foto: Rene Kauwenbergh ,

Singer-songwritermateriaal op een festivalpodium, dat is altijd even afwachten. Jan Minnaard, geboren in Goes, won in 2008 als solo-artiest de Zeeuwse belofte, maar gaat als Rotterdammer sinds enkele jaren met een zestal muzikanten verder als Wolf In Loveland. Hun titelloze debuut deed vaak vergelijkingen ontstaan met de folk van Fleet Foxes, terwijl de eigenzinnige tweede ‘We Set Out In The Naked Dawn’ wat meer rockt en werkelijk alle kanten uit gaat.  Meeslepend is het wel, maar dat had slechts een beperkt effect op Klomppop.

Leuk is het wel, hoor. Het podium van de Spectra staat werkelijk bomvol wanneer het zevental hun set begint en aan enthousiasme geen gebrek. Minnaard en de zijnen menen het goed met Ovezande en doen hun best om even boeiend te zijn als in zaal.  Maar de luisterliedjes, hoe mooi en harmonieus ze ook worden gespeeld, houden helaas niet langer de aandacht vast in de festivaltent dan de eerste vier, misschien vijf nummers. Bovendien gaan de nuances zoals ze op plaat zo mooi naar voren komen, verloren nu het geluid van de akoestische gitaar wel erg luid staat. Neem daar dan nog bij dat de samenzang niet altijd even toonvast blijkt en dan komt de performance van het collectief al snel uit op een magere 7.
 
Lang niet slecht, maar er moet nog aan worden gewerkt om meer te worden dan een zoet tussendoortje rond etenstijd. Wolf In Loveland kan ongetwijfeld meer dan dit.