#KP14: Town of Saints breekt de tent nét niet af

Folkschorpioenen op een podium

Tekst: Emily Griffiths Foto: Rene Kauwenbergh ,

Het zal niemand verbazen dat Town of Saints op erg veel festivalaffiches te vinden is. Afgelopen jaar tekende het drietal een platencontract bij Snowstar Records, werd debuut ‘Something To Fight With’ opgenomen en blijken na Eurosonic Noorderslag ook Duitsland en omstreken als een blok voor hen te vallen. Klomppop wordt het eerste Zeeuwse optreden voor de indiefolkband en ook hier krijgen ze na een beetje opwarmen de hele Mainstage-tent wel erg enthousiast aan het rondspringen.

Het venijn zit hem nochtans in de staart. De Groningenaren beginnen hun middagsetje erg gezapig en stevenen zo eerst af op de titel van ‘biertjesact van de dag’. Maar dan schiet de band wel erg plots wakker. Gitarist Harmen Ridderbos lijkt wel een hele pepermolen uit te strooien over de show en Town of Saints schakelt razendsnel een versnelling of dertig hoger. Uitschieter ‘Stand Up’ vormt de tent om tot een wervelende smeltkroes van springende twintigers en ook de zanger springt uiteindelijk het publiek in om daar nog even van de uitgelaten sfeer te proeven.
 
Een beetje lauw in het begin, maar bloedheet op het einde. Town of Saints moet het hebben van korte, opzwepende folksongs en drie kwartier leek ronduit te lang voor de jonge talenten. Een beetje korter en sneller op die staart trappen dus.