#KP14: Psycho 44 gaat hard om hard

Belgen doen waar ze goed in zijn

Tekst: Emily Griffiths Foto: Andre Joosse ,

Rock is naast frieten en bier misschien wel het meest bekende Belgisch exportproduct. Ook het Antwerpse Psycho44, die nog vierde werden op Humo’s Rock Rally 2010, hoort in dit rijtje thuis. Zelf beschrijven ze hun muziekstijl als ‘cuntrock’ en daar kunnen we ergens wel in volgen. Hun debuut ‘Suburban Guide to Springtide’ kwam er namelijk onder leiding van Stéphane Misseghers (drummer dEUS), al keken ze bij hun eerste EP al wat af bij Monsieur Paul (bassist Triggerfinger). Gitaarrock met ballen op Klomppop.

De Belgen doen waarvoor ze gekomen zijn en laten van het publiek geen spaander heel. Harder wordt snel hardst en de moshpits voor het podium zijn niet van de rockpoes. Psycho44 speelt Gitaarlawaai met een grote, zachte G en weet er zelfs zijn versterker mee te vernielen. Gelukkig raakte dat euvel na een tiental minuten nog hersteld, zodat de Antwerpenaren grondig konden afserveren met ‘All My Demons Have Distortion’ en ‘Dance M*therf*ckers Dance’.
 
Ijzersterke set van Psycho44 die hiermee ongetwijfeld heel wat Nederlandse zieltjes hebben gewonnen. Wie won de Rock Rally ook alweer in 2010?