#KP14: La Ventura terug van weggeweest

Helemaal in hun element in een volle Spectra tent

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Eerder op de dag is bewezen dat de Zeeuwse muzikanten vele muziekstijlen beheersen. Dat we ook overweg kunnen met metal laat het Zeeuwse La Ventura ons vanavond horen op het Spectra stage. Maak u klaar voor de beukende gitaren van deze rockmetal band, met zangeres Carla van Huizen aan het front. Hun nieuwe album heeft vele lovende recensies mogen ontvangen, maken ze dat ook live waar?

La Ventura zijn vrij lange tijd uit de roulatie geweest voor het in eigen beheer opnemen van hun tweede album, ´White Crow´. Hier hebben ze dan ook alles uitgehaald, wat de band sterker en hechter heeft gemaakt. Ze stralen uit voor 100% achter hun muziek te staan en klaar zijn voor een nieuwe start.
 
Female fronted is tegenwoordig een veelgebruikte term voor bands die eerder het stempel gothic zouden krijgen. De muziek klinkt wat meer down to earth, iets wat ook op gaat voor La Ventura zelf. Het blijven in dat opzicht nuchtere Zeeuwen. Niet te veel poespas in de vorm van koortjes of zweverige keyboard partijen. Gewoon een goede basis van zware en strakke metalriffs en de zang die de melodie brengt. Ook live komt Carla's stem goed tot zijn recht, ondersteund door een tweede stem op band. En ook de rest van de band klinkt als een goed geoliede machine. De volgelopen zaal reageert ook enthousiast, als is het naar het einde toe moeilijk ieders aandacht vast te houden. Maar bij liefhebbers van het genre zal dit ze zeker lukken. Deze band is kortom hartstikke goed bezig en verdient “het geluk”, wat La Ventura betekend, voor een verder doorbraak.