#KP14: Kraantje Pappie moet het van het publiek hebben

“Welkom op de allerleukste party van het dorp”

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Met zijn nieuwe album op zak vind je rapper Kraan niet langer in de kroeg of club, maar steeds vaker op de mainstage van menig podia en festival. Ook op Klomppop is het de hoofdact van de avond.

In Ovezande houden ze wel van een hip-hop feestje. Onder andere De Kraaien en Mr Polska bewezen dat al op eerdere edities en kregen de tent compleet los. Dit keer is de eer aan Kraan, die ter versterking nog wat vrienden mee het podium op neemt.
 
Ook de tent wordt goed aan het werk gezet. “Alle handen in de lucht” , “roep Oeh Oeh” en “welke kant van de zaal kan het hardste gillen?”. De show moet het eigenlijk een beetje daarvan hebben, want de beats met dubstep invloeden zijn wat veel van hetzelfde en de raps zijn slecht te verstaan. Op de radio klinkt het allemaal een stuk beter. Er worden veel korte fragmenten van nummers ingezet, want het een wat chaotisch geheel maakt. Maar gelukkig doet de zaal goed zijn best er een geslaagd feestje van te maken. Ze vinden het geen enkel punt dat de nieuwe singel Feesttent wel twee keer voorbijkomt. Klomppop gaat massaal van links naar recht, tot de grond en roept om het hardst “Waar is Kraan?”. Toch nog een feest dus, maar zonder publiek zou er weinig van overblijven.