#KP14: Harbour of Souls opent nieuwe Main Stage

Goese metalband mag nieuwe hoofdtent openen

Tekst: Dennis de Waard, foto's: André Joosse ,

Het festivalterrein heeft in 2014 een nieuwe indeling: tent 1 & 2 zijn niet meer. In plaats daarvoor is er nu de Spectra-stage, de Oalles Loco?-stage en de Main Stage. Aan Harbour of Souls de eer om als eerste de Main Stage te openen.

Een kleine schare fans heeft zich al in de tent gemeld als de Goesenaren het podium betreden. Gewapend met de instrumenten beginnen de heren aan hun uitgebreide setlist. Voor een nogal slapend publiek dendert de frontman over het podium met de inmiddels bekende halve microfoonstandaard. Dat  de band  is gegroeid, is duidelijk zichtbaar, het vuur wordt aardig hoog opgestookt maar het publiek lijkt het niet echt te voelen. Als opener is er dan ook helaas niet heel veel publiek.
 
Terwijl de frontman roept dat ze nog gratis cd's bij hebben, rent het halve publiek op de  merchandise tent af om deze vervolgens zowat te plunderen. Tussen de nummers door is er ook nog een verdwaalde fan die “Swamp Machine!!!” roept naar de drummer die ook voor die band werkzaam is. Kleine wereld. Al met al is Harbour of Souls misschien wel een de betere aanwinsten in de Zeeuwse metalscene, al heeft Zeeland het nog steeds niet door. Er is dan ook nog een lange weg te gaan voor de heren tenten plat mogen spelen, maar ze mogen trots zijn op de vijftig man die vandaag alvast al headbangend de vloer van de nieuwe Main Stage testen.