#KP14: Afterpartees blazen rock-'n-roll nieuw leven in

“Tik em aan Teun...of uhh Youri”

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse ,

De jonge band Afterpartees stond al eerder op -niet de minste- festivals als Noorderslag, Into The Great White Open en Le Guess Who. En ook deze zomer zullen ze nog menige festivalweides aan het dansen proberen te krijgen op hun catchy garagerock. Ook op de Klomppop mainstage gaan ze helemaal los.

De vijf jonge heren uit Limburg houden wel van een feestje en knallen direct vanaf hun eerste nummer de ene na de andere song de tent in. Ze staan op het podium alsof ze nooit anders gedaan hebben. Volkomen op hun gemak en energiek swingend. Zelfs de nieuwe drummer, die vandaag voor het eerst optreedt met de Afterpartees, lijkt gelijk te zijn geïntegreerd. Alleen de zanger moet er nog wat aan wennen en noemt hem nog bij de naam van de oude drummer. Zanger Niek heeft een vlotte babbel en is duidelijk de aanvoerder van de groep. Hij heeft bij elk nummer wel een anekdote, over zijn red-bull verslaving en het zwembad in hun dorp wat gaat sluiten. Dit geeft de set wat lucht.
 
Dat de band een voorliefde heeft voor rock-'n-roll en Amerikaanse garagerock en punk uit de jaren 70 wordt geen geheim van gemaakt. Hun eigen nummers vertonen hiermee veel gelijkenis. Ook worden covers gespeeld van de Black Lips en Johnny Thunders. Niet vernieuwend dus, maar daar is het ze ook helemaal niet om te doen. Zie het als een eerbetoon aan hun helden en gewoon lekker muziek maken met je vrienden. Want genieten doen ze overduidelijk en hun enthousiasme brengen ze ook zeker over op het publiek. Voor op een festival een prima keus.