#BFZLD14: Steady New Sounds groeit uit tot een begrip #BFZLD14: Steady New Sounds groeit uit tot een begrip

Zeeuwse belofte maakt wederom indruk

, Ben Willemsen

#BFZLD14: Steady New Sounds groeit uit tot een begrip

Zeeuwse belofte maakt wederom indruk

Ben Willemsen ,

Vorig jaar waren ze daar ineens: Steady New Sounds. Inmiddels gaat het hard de goede kant op met de band. De band wordt aan alle kanten opgemerkt. Met een diepgewortelde sound uit de sixties klinkt de band toch lekker fris en modern. Dat is ook vandaag goed merkbaar op het bevrijdingsfestival, waar al het nodige publiek de band juichend ontvangt.

Als je een optreden van Steady New Sounds wil omschrijven, kom je al gauw uit op mengelmoes van stijlen uit de blues en rock en rock ‘n’ roll, die goed uitpakken. Het is lekker in het gehoor liggende indierock waar je lekker op kunt dansen of gewoon naar luistert met een drankje in je hand.
 
Vorig jaar nog als deelnemer aan de Zeeuwse belofte in de Freedomtent, vandaag op het Sena Talent Stage. De band begint voorzichtig, maar bouwt de set zorgvuldig op, waarbij steeds meer mensen naar voren komen om een dansje te wagen. Aan de zijkant voldoende mensen die zichtbaar genieten van de muziek, soms met de ogen dicht. Dit typeert dan ook een beetje de band, of je nu stilletjes wil genieten of dansen: het kan gewoon. De podiumpresentatie blijft soms nog wat achter en mag best nog wat aandacht krijgen hier en daar.
 
Steady New Sounds laat vandaag een goede indruk achter en lijkt klaar voor een groter podium. Op dit moment is dit een van de betere Zeeuwse talenten met wellicht een mooie toekomst.   
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland