#BFZLD14: Dirty dance op het Liberty Dance Stage #BFZLD14: Dirty dance op het Liberty Dance Stage

Publiek geniet optimaal van dancepodium

, Tekst: Matthijs Kouman Foto's: Dennis Wisse

#BFZLD14: Dirty dance op het Liberty Dance Stage

Publiek geniet optimaal van dancepodium

Tekst: Matthijs Kouman Foto's: Dennis Wisse ,

Onder het kraaiennest bij het Arsenaaltheater vieren we onze vrijheid op het Liberty Dance Stage. Een opvallend optreden is die van de vrouwelijke DJ Noisy: een DJ die op jonge leeftijd is opgegroeid met piano spelen, maar na het horen van elektronische muziek al snel is overgestapt op het bespelen van de synthesizer. Na een tijdje in London te hebben gewoond is ze weer terug op het oude nest, in dit geval het kraaiennest.

De sfeer is goed te noemen. Mensen dansen ongedwongen alle schroom van zich af, maken een praatje of kijken onder het genot van een biertje bedenkelijk wat ze met deze beats moeten doen. Bij een korte blik op het kraaiennest valt al snel de tekst ‘ben ik anders’ op. Ben ik anders? Filosofisch gezien een uitmuntende tekst die tot denken aanzet. Goed, terug naar de orde van de dag. Terwijl de opzwepende, monotone en hypnotiserende beats van Noisy de massa steeds beter in zijn greep krijgen, ontstaat er op sommige plekken een harmonieus gevoel. Mensen gaan lekker uit hun dak en zoeken de ‘vibe’ met elkaar. Het recht toe en recht aan geluid doet het nog altijd goed in Vlissingen. Helaas duurt de set van Noisy slechts een uur, waardoor de stevige baseline langzaam wordt overspoeld door de Westerschelde.
 
Door springvloed niet getreurd, want DJ Reza uit Heinkenzand staat al watertrappelend klaar om met zijn charismatische houding een vloedgolf van geluid ten gehore te brengen. De classic style van Noisy wordt zonder blikken of blozen overgenomen en al snel staan we in het oude geluid van DJ Rob en MC Joe. Maar op het moment dat je denkt dat hij dat vasthoudt, wordt het roer omgegooid. De DJ mixt old en new school snel in elkaar over en besteedt zelfs aandacht aan de huidige top 40. Van Green Velvet tot Clean Bandit. Reza laat zien uitstekend te kunnen mixen en van vele markten thuis te zijn. Interessant voor de muziekliefhebber. Maar de goede sfeer die Noisy neerzette, blijft toch een beetje achterwege. Door de verschillende stijlen die van de hak op te tak springen met als basis back to the old school is het voor het danspubliek soms moeilijk te volgen.  
 
Dit neemt niet weg dat deze act een prima keuze is van de organisatie ter voorbereiding op het volgende optreden: Kenneth G & MC Iceman. Hier is immers het jonge publiek in Vlissingen voor gekomen! De dirty house sound laat Vlissingen op zijn grondvesten trillen. Dirty house betekent garantie voor feest en ongecompliceerd losgaan. De MC weet goed in spelen op de nieuwe generatie en massaal worden trots de mobieltjes uit de zakken gehaald om collectief een foto te maken van de DJ en visa versa. Er volgt prompt weer zo’n uplifting dirty beat, waarna de menigte als een harmonieuze vloedgolf de stranden van Vlissingen overspoeld wordt met een mooie glimlach.
 
Het repeterende karakter van dirty house is een feit een na anderhalf uur luisteren heb ik het gevoel het trucje wel te kennen en besluit wat oudgedienden op te zoeken. Dit neemt niet weg dat de menigte er niet genoeg van kan krijgen en alweer klaar staat voor op het volgende dirty optreden. Bij het weglopen denk ik nog: ben ik anders?
 
Al met al is het bevrijdingsfeest meer dan geslaagd te noemen. Ik weet zeker dat de meeste bezoekers ook volgend jaar terugkeren om lekker te dansen, wat te babbelen op de trappen van het openluchttheater of te genieten van beats op de achtergrond. En dat met een schitterend uitzicht op de Westerschelde. Stiekem denk ik dat we toch mooi van onze vrijheid hebben genoten die dag en daar mag de organisatie van BFZLD14 oprecht trots op zijn!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland