#BFZLD14: Hobbyisten worden profs! #BFZLD14: Hobbyisten worden profs!

Band presenteert debuut cd

, Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Kelly Thans

#BFZLD14: Hobbyisten worden profs!

Band presenteert debuut cd

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Kelly Thans ,

De Hobbyisten bijt het spits af op deze bevrijdingsdag. Twee jaar geleden stond de band op de Sena Talent Stage, vandaag op het hoofdpodium. Wie weet waar we ze volgend jaar zien! Deze jonge Zeeuwse formatie heeft de afgelopen tijd flink aan de weg getimmerd en heeft het al ver geschopt.

Het Bellamypark is al goed van gevuld als het festival tegen 13.00 uur van start gaat. Het weer is fantastisch en de zilte zeewind geeft een aangename verkoeling. De sfeer is relaxed, mensen ontmoeten elkaar, drinken samen en het wordt al snel drukker. De programmering in Vlissingen lijkt vandaag meer gericht op het jongere publiek. Tegen het einde van de middag loopt het bezoekersaantal op zijn hoogtepunt, maar daar lijdt de sfeer niet onder. Het blijft gezellig en er zijn geen problemen of agressie. De mensen komen om hun vrijheid te vieren en er met zijn allen een feest van te maken. En dat is gelukt: het bevrijdingsfestival 2014 gaat de boeken in als een chille feestdag.
 
De Hobbyisten mogen trots zijn. Na zijn EP brengen ze nu het debuutalbum uit. Het eerste exemplaar wordt vandaag als dank uitgereikt aan Sjak Zwier, wie een inspiratie is en een grote bijdrage leverde aan hun werk. Ook zijn cameramannen druk bezig met het maken van opnames voor een videoclip die binnenkort zal verschijnen.
 
Ze geven een relaxte set weg. Veel afwisseling in stijl, een goede dynamiek op het podium en voldoende interactie met het publiek.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland